BDSP: Hiçbir gücün diğerine zor kullanma hakkı yoktur

Kendilerini BDP'li olarak tanıtan öğrencilerin üniversitelerde TKP'li öğrencilere saldırıları sürerken BDSP konuyla igili bir açıklama yaparak "hiçbir gücün diğerine dayatmada bulunmaya ve zor kullanmaya hakkı olmadığı inancındadır" dedi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üniversitelerde TKP’li Öğrenciler ile DYG’liler (Demokratik Yurtsever Gençlik) arasında yaşanan gerilimle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

Bir dizi üniversitede çatışmaya varan bu gerilimin nedeni DYG’liler tarafından, TKP’nin (Türkiye Komünist Partisi) bir bildirisinde kendilerine hakaret edildiği iddiasına dayanıyor. DYG’liler, kendilerine hakaret içerdiğini iddia ettikleri bildirinin dağıtılmamasını istemekte, bu istek TKP’li Öğrenciler tarafından haklı olarak karşılanmadığı için de zora başvurmaktadırlar.

TKP’nin söz konusu bildirisinde “hakaret” olarak gösterilen 8’inci maddesinde şunlar yazılı: “Komünist Parti'nin güçlü olduğu bir ülkede Türkiye'de kimse bir yandan birlik beraberlik edebiyatı yaparken, bir yandan milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez. Halkları birbirine düşürecek söylemler alıcı bulamaz, Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hale getirilmesine kimse izin vermez. Fransızca, Almanca eğitim verilirken, Kürtçe üzerinde yasaklar kolay kolay savunulamaz.”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), tümüyle ideolojik-politik bir çerçeve içerisinde ifade edilmiş olan bu görüşler dolayısıyla, sol içerisinde ideolojik-politik görüş beyan etme ve çalışma yürütme konusunda hiçbir gücün diğerine dayatmada bulunmaya ve zor kullanmaya hakkı olmadığı inancındadır. BDSP, bugüne kadar kararlılıkla arkasında durduğu bu temel ilkeyi bir kez daha hatırlatarak DYG’lileri dayatmalarına son vermeye ve saldırılarını derhal durdurmaya davet etmektedir.

(soL-Haber Merkezi)