Barış Derneği: Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır

Barış Derneği dün yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada ses kaydının Türkiye'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünü gösterdiği vurgulanırken, "Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur" sözlerine yer verildi.

(soL - Haber Merkezi) Barış Derneği dün yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada ses kaydının Türkiye'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünü gösterdiği vurgulanırken, "Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur" sözlerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Türkiye savaş çetesinden kurtarılacaktır
Bugün yayınlanan ses kaydı Türkiye Cumhuriyeti'nin bir suç şebekesinin eline düştüğünün kanıtıdır. Dışişleri bakanı, MİT müsteşarı, yüksek sivil ve askeri bürokratlar, kafa kafaya vermiş, komşu bir ülkede her tür suçu işlemeye hazır bir çete olarak çalışıyorlar.

Suriye'de çatışmaların başladığı ilk andan bu yana Barış Derneği olayların emperyalist güdümlü bir provokasyon olduğunu ve AKP hükümetinin bu senaryoda başrol üstlendiğini iddia etti. Suriye halkıyla dayanışma içinde olduk ve Şam yönetiminin meşru iktidar olduğunu savunduk. AKP'nin girdiği yolun Türkiye'de El Kaide tehlikesi yarattığına işaret ettik. Yetkililerin savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerektiği tezini Barış Derneği olarak ilk biz ortaya attık. Bu suçları rapor haline getirdik, yayınladık...

Barışseverlerin yaklaşımını kuşkuyla karşılayanlar, iddialarımızın az bile olduğunu görmüş olmalılar. Tamamen haklı çıktık.

AKP'nin savaş çetesi Türkiye'nin utancıdır. Bu utanç ancak adil bir yargılama ve cezalandırma ile temizlenebilir. Suçluların cezalandırılmasına halkımızın bütün komşularıyla yeniden tesis edeceği kardeşçe dayanışma eşlik edecektir.

Bugün ortaya çıkan ses kaydından sonra hükümetin gayrımeşru konumu bir kez daha açığa çıkmıştır. AKP hükümeti istifa etmelidir.

Bu hükümet üyelerinin emirlerinin herhangi bir meşruiyeti yoktur. Savaş kışkırtmaya dönük telaşlı kararlar alınması durumunda TSK'nın herhangi bir kademesi bu yöndeki talimatları uygulamamalı, suça daha fazla ortak olunmamalıdır.

Suçlularla işbirliği anlamına gelen bir yayıncılık yapan medya ise ayağını denk almalıdır.

Zira Ankara'nın savaş yanlısı politikalarının sonu artık görünmüştür.

Barış Derneği