Bakırköy Sol Cephe Deniz’leri andı

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda 6 Mayıs 1972’de idam edilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma etkinliği yapıldı.

(soL - Haber Merkezi) Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda 6 Mayıs 1972’de idam edilen devrimci önderler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma etkinliği yapıldı.

Çamlık Parkı Forumu’nun çağrısıyla düzenlenen anmaya Bakırköy Sol Cephe Meclisi de katıldı. Yapılan açıklamada Deniz’lerden devralınan mirasın günümüzde AKP diktatörlüğüne karşı mücadelede büyütülmesi gerektiği vurgusu yapıldı. “Diktatöre karşı Deniz olunmalı!”, “Deniz’lere sözümüz devrim olacak!” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganlarının atıldığı anma etkinliğinde, AKP’nin Haziran’da polis şiddetiyle katlettiği insanların, savaş suçlarının ve hırsızlıklarının hesabının halk tarafından sorulacağı söylendi. Söylenen marşların ve türkülerin ardından etkinlik sona erdi.

Bakırköy Sol Cephe Meclisi, 11 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da, Çamlık Parkı’nda Sol Cephe Toplantısı ve Reyhanlı Anması gerçekleştirecek.