Aydemir Güler yazdı: Solda birlik...

soL yazarı Aydemir Güler, son haftalarda yeniden alevlenen "solda birlik" tartışmalarını ele aldı. Türkiye'de "üç tarz-ı solculuk"un içerisinde sosyalizmin kendi kulvarını güçlendirmesi gerektiğini söyleyen Güler, bu mevziyi güçlendirecek bir "birlik" projesinin denemeye değer olduğunu düşünüyor.

(soL - Haber Merkezi) soL Portal yazarı ve Komünist Parti Merkez Komite üyesi Aydemir Güler, 30 Ağustos tarihinde Ankara'da yapılan toplantıdan sonra alevlenen "solda birlik" ve "cephe" tartışmalarını yazdı.

Türkiye sosyalist hareketinin tarihindeki "birlik" projelerini ve bunların genellikle "likidasyon" ile sonuçlandığını hatırlatan Güler, günümüzde "solculuk"la ilişkili görülen üç kulvarın bulunduğunu belirtti. Kemalizm-sosyal demokrasi ile Kürt siyasi hareketinin ekseninde yapılan solculuklar dışında bir de üçüncü kulvar olduğunu vurgulayan Güler, "birlik"in eğer bu kulvarı güçlendirecekse anlamlı olacağının altını çizdi:

"Kamucu, yurtsever, aydınlanmacı, özgürlükçü, emekçi karakterli ayrı bir kulvar var. Şu an içinden bir makale okumakta olduğunuz soL bu kulvarın yapıcılarının başta gelenlerindendir. Solda liberalizmden arınan, AKP gericiliğine ilkeli biçimde karşı duran, emperyalizm karşıtlığını her sabah delinebilir olmayan üstün bir ilke sayan, sermaye egemenliğinden bir emekçi kopuşunu öngören örgütlü güçler buradadır.

Burası korunmalı ve güçlendirilmelidir. AKP'nin son seçim kazanımlarından hareketle “biraz uzlaşmanın hayırlı olabileceğini” düşünenlerle, bu uzlaşmayı “Kürt sorununa demokratik çözüm” diye soslayanlarla, Ortadoğu'da bilumum “ehveni şer” adına emperyalizmi olumlayanlarla kendini ayıracak ve coğrafyamızın barındırdığı devrimci olanaklara gözünü dikecek bir sol..."

Aydemir Güler'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız: Solda birlik...