Antalya'da "Üç Fidan" anıldı

TKP'li ve Yurtsever Cepheli liseli öğrenciler ölümlerinin 38.yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı yaptıkları etkinlik ile andılar.

Aydın Kanza parkından başlayan yürüyüşte Yurtsever Cepheli ve TKP'li Öğrenciler “AKP'ye karşı Deniz olunmalı”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın”, ”Yağma yok, sosyalizm var” sloganları ile basın açıklaması yapılan parka geldiler. Halk, öğrencilere alkışlarla ve yürüyüşe katılarak destek verdiler.

“Denizlerin sosyalist, Kürt ile Türk'ün kardeşçe yaşadığı, insanın insanı sömürmediği bir ülke istedikleri için katledildiği” belirtilen açıklamada, “geride bırakılan mirasın sosyalizm mücadelesi olduğu ve günün yas günü değil, örgütlü mücadeleyi yükseltme günü olduğu” vurgulandı.

“Bilmeliyiz ki, onları asan zihniyet AKP hükümeti ile devam etmektedir. Bu yüzden Denizlerin hesabının AKP' den sorulacak” diyen öğrenciler, açıklamanın ardından park içerisindeki amfiye inerek çevreden destek verenler ile şiir ve müzik dinletisi yaptılar. “Devrimci Gençlik Köprüsü” belgeseli ile etkinlik sona erdi.

(soL - Antalya)