Ankara'da #tenceretavahükümetistifa yürüyüşü

TKP'nin bugünkü çağrısıyla hükümet istifa" demek için Ankara'da Kuğulu Park'ta toplanan vatandaşlar Esat Dörtyol'a yürüyüp basın açıklaması yaptı.

(soL - Ankara) Yolsuzluk ve rüşvet skandalı sonrası Türkiye Komünist Partisi’nin bugünkü çağrısıyla çok sayıda vatandaş "hükümet istifa" demek için saat 19.00’da Kuğulu Park’ta toplandı.

Toplanan kalabalığa seslenen TKP yöneticisi Erkan Yıldız şunları söyledi:

“Onbir senedir bu memleketi katleden, insanlarını katleden bir iktidar var. Onbir senedir gerici faşist bir iktidar var. Onbir senedir biz ne dediysek onlar yaşanıyor.

11 senedir zannediyordu ki Tayyip Erdoğan ‘ben borunu istediğim gibi örtünürüm’. Haziran ayında halkla tanıştı Diktatör. Haziran'da Ethem'i Medeni’yi, Ali İsmail’i katledenleri bu alçaklar savundu hep birlikte. Cemaat’in gazetesi alkış tutuyordu.

Halkımız dibi delik ayakkabılarla gezerken bunlar ayakkabı kurularına dolarlar doldurmuşlar. Şimdi ABD operasyonuna gideceklerini sanıyorlar havalarını alırlar. Ali İsmail’in dediği gibi titreyecek, korkacak, yıkılacaklar. Vahdettin’in İngiliz gemileriyle gittiği gibi bunları da Amerika’ya göndereceğiz.”

Daha sonra Kuğulu Park’taki kitle Esat Dörtyol’a doğru yürüyüşe geçti. Kitle yürüyüş sırasında “her yer rüşvet her yer yolsuzluk”, “gerici faşist hırsız AKP”, “bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “din iman dediler paraları yediler”, “güle güle Tayyip” sloganları attı.

Esat Dörtyol'da yapılan basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.