Almanya'daki TKP'liler bir araya geldi

Türkiye Komünist Partisi'nin her yıl yapilan geleneksel Mayıs sonu Kampı 26-28 Mayis 2012 tarihleri arasında Federal Almanya´nın doğasi ve tarihiyle ünlü Goslar kentinde yapıldı.

TKP Almanya Örgütü'nün organize ettiği kampa ilgi yoğundu. Onlarca Parti üye ve dostunun katıldığı kampın açılış konusmasını TKP Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan yaptı. Sosyalizm mücadelesinin uluslararası karakterinin altını çizen ve Türkiye'de giderek kendini hissettiren devrimci olanaklara değinen Kemal Okuyan'ın konusması parti dostlarından ve partililerden büyük ilgi gördü.

Uzun yıllardır Federal Almanya'da göçmen işçi olarak yaşamını sürdüren emekçilerin sorunlarına bütünlüklü olarak yaklaşılması gereğine değinen Kemal Okuyan,"Federal Almanya'da yaşamını göçmen işçi olarak sürdüren Türkiyeli emekçiler, gerek Türkiye gerekse Almanya'daki mücadelelere yabancılaşmamalıdırlar" dedi.

İki günlük kampın programı oldukça yoğun geçti. Çesitli konularda sunumlar yapılan TKP kampında, film gösterimleri haricinde, hepbir ağızdan söylenen türkülerle duygulu ve coşkulu bir ortam da yaratıldı.

Kamp sırasında TKP'ye yeni katılımlar olur, partinin eski üyelerinden çok kişi üyelik güncellemesi yaparken, Almanya örgütü üyeleriyle yapılan örgüt toplantısında kongre delegeleri seçildi ve Almanya komitesi yenilendi. Komite, Almanya kent komiteleri ve sekreterlerinin belirlenmesi için her bir bölgedeki parti üyeleriyle toplantılar yapacak.

(soL-Goslar)