"AKP iktidarına kırmızı kart göstermeye"

Spor Emek-Sen Kurucu Başkanı Metin Kurt, 1 Mayıs'a çağrı açıklaması yaptı.

TKP'den de milletvekili adayı olan Kurt'un açıklaması şöyle:

1 Mayıs 1848’de işçi ve emekçilerin örgütlü gücü, patronları ilk kez masaya oturtmuş ve çoluk çocuk demeden günde 18 saati bulan çalışma süresince sömürülen artı değer üreticileri adına, 10 saatlik iş gününü kabul ettirerek, sermayeye karşı tarihi bir maç kazanmıştır.

O günden bugüne, 1 Mayıs işçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak, sınıfın mücadele tarihinden aldığı güçle, tarih boyunca sermaye sınıfının uyguladığı her türlü zorbalığa, baskıya ve kıyıma boyun eğmeksizin kararlılık ve coşkuyla kutlanmaktadır.

Ülkemizde 1 Mayıs, 1977 yılında Taksim Meydanı’nda, işçi sınıfının dayanışmasının en üst düzeyde gerçekleştiği, coşkunun ve kararlılığın dosta güven, düşmana korku saldığı bir ortamda hayat bulmuştu. İşçi sınıfının gücünü ve kararlılığını paranın saltanatına tehdit gören egemenler, 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda hafızalarımızdan asla silinmeyecek bir katliam gerçekleştirmişlerdi.

AKP iktidarı da, 12 Eylül faşist yönetiminden aldığı mirasla, Taksim meydanını işçi ve emekçilere yasaklamaya çalışmış ancak sınıfın kararlı duruşu ile Taksim meydanı 2010 yılı 1 Mayıs’ında işçiler tarafından geri alınmıştır.

Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarında, DİSK’in de vurguladığı gibi, 1 Milyon emekçi Taksim Meydanı’nda buluşacağız. Bu buluşmayla aynı zamanda 1977 1 Mayıs’ında Taksim Meydanı’nda katledilen sınıf kardeşlerimizi de mücadelemizde yaşattığımızın en önemli göstergesi olacaktır.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak, 2011 seçimleri öncesinde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamaları, politikalarıyla her alanı olduğu gibi, spor arenalarını da tam bir batakhaneye çeviren AKP iktidarına, spor emekçilerinin seçimlerde göstereceği kırmızı kartların müjdecisi olacaktır.

İşçi ve emekçiler, seçimlerde AKP’ye boyun eğmeyeceklerini bir kez daha Taksim 1 Mayıs alanında göstereceklerdir.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak, birlikte omuz omuza yürüdüğümüz, renklerin kardeşliğini savunan sporseverleri, sporda ter döken spor emekçilerini ve boyun eğmeyen tüm dostlarımızı 1 Mayıs’ta Taksim’e çağırıyoruz.

Sendikamız, dostlarıyla birlikte 1 Mayıs sabahı saat 10.00’da Dolmabahçe’de toplanacaktır.
Birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs tüm emekçilere kutlu olsun!

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası adına
Kurucu Başkan Metin KURT

(soL - Haber Merkezi)