Adalet İçin Hukukçular, Halit Çelenk'i anıyor

Adalet İçin Hukukçular, 5 Mayıs 2011'de aramızdan ayrılan devrimci avukat Halit Çelenk'i anmak için Ankara'da bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin konuşmacıları Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir ve Av. Özlem Şen Abay olacak.

Adalet İçin Hukukçular'ın, Çelenk için planladığı etkinliğin çağrı metni şöyle

"Halit Çelenk'i Anıyoruz

Basına ve kamuoyuna,
Eşit ve özgür bir ülke için Türkiye İşçi Partisi’nde mücadele vermiş, Deniz, Yusuf, Hüseyin ile birçok devrimcinin savunmanlığını yapmış, Çağdaş Hukukçular Derneği kuruculardan olup derneğin Genel Başkanlık görevini de üstlenmiş, 1980 darbesinin karanlık günlerinde insanlara umut veren Aydınlar
Dilekçesi’ni kaleme alanlardan avukat Halit Çelenk, 5 Mayıs 2011 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Başta Deniz Gezmiş Davası olmak üzere bir çok politik davada devrimcilerin avukatlığını yapmış olan Halit Çelenk'in 3. ölüm yıldönümü, Adalet İçin Hukukçular tarafından yapılacak bir etkinlikle anılacak.

Adalet İçin Hukukçular, Halit Çelenk'i anmanın en iyi yolunun, Türkiye'de verilen eşitlik ve özgürlük mücadelesinde hukukçuların saflarını sıklaştırmak ve adalet mücadelesini yükseltmek olduğunun bilinciyle, düzenleyecekleri anmada "Hukuksuz Demokrasi"yi masaya yatıracak.

Konuşmacılar Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof Dr. Ali Murat Özdemir ve Av. Özlem Şen Abay tarafından, sırasıyla "Hukuksuz Demokrasi", "Anayasal Sistemde Yapısal Dönüşüm" ile "AKP Davaları ve Hukuksuzluk" başlıklı tebliğlerin sunulacağı toplantı, 3 Mayıs Cumartesi günü, Saat 16.30'dan itibaren Ankara Barosu, Sıhhiye Binası, ABEM Konferans Salonu'nda izlenebilir. Etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
Adalet İçin Hukukçular"