"6 Mayıs’ta üç fidan için Dolmabahçe’de buluşuyoruz"

TKP’li Öğrenciler, idam edilişlerinin 38.yılında gençlik önderleri Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan için 6 Mayıs günü İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nden Dolmabahçe Meydanı’na uzanan gençlik yürüyüşü ve bir miting yapacağını duyurdu.

1968 döneminin yükselen devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, 6 Mayıs 1972’de dönemin sıkıyönetim mahkemelerince idam edilmişti. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 38. Yılında TKP’li Öğrenciler birçok ilde çeşitli anmalar ve etkinlikler gerçekleştirecek.

Bu sene 6 Mayıs'ın, Türkiye'de devrimci mücadelenin önderlerinin anılmasından daha büyük bir anlamı olduğunu ifade eden TKP'li Öğrenciler, 6 Mayıs 2010 günü "Türkiye gençliğinin bugününe ışık tutan yiğit devrimcilerinin kavgasının bitmediğini dosta düşmana göstermek için" binlerce öğrenciyi Dolmabahçe meydanına davet etti.

6 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da Galatasaray Lisesi önünde başlayacak olan yürüyüş, saat 17.00’de Dolmabahçe Meydanı'na kurulacak platformda birçok aydın ve sanatçının katılımıyla Deniz Gezmiş ve arkadaşları için büyük bir konser ile sonlanacak.

(soL - Haber Merkezi)