3 fidana KOÜ’de anma

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 38. yılı dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi’nde de (KOÜ) anıldı.

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi’ndeki anmayı TKP’li öğrenciler, Öğrenci Kolektifi, Gençlik Muhalefeti ve Emek Gençliği ortaklaşa düzenledi. Rektör Yardımcısı Hasret Çomak’ın emriyle etkinliğin yapılacağı alan temizlik bahanesiyle kapatıldı ve elektriği kesildi. Öğrencilerin etkinliği bu nedenle merkez yemekhane önünde gerçekleştirildi.

Ortak açıklama yapıldı
Müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte, ‘’Denizlere sözümüz devrim olacak’’, ‘’AKP’ye karşı Deniz olunmalı’’, ‘’Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın’’ ve ‘’Yaşasın halkların kardeşliği’’ sloganları atıldı. Daha sonra yapılan açıklamada, egemenliğin, emperyalizmin eline teslim edildiği ülkede Deniz olmanın bağımsızlık ve yurtseverlik anlamına geldiği vurgusu yapılarak, "Gericiliğe, piyasacılığa karşı mücadelede ve halkların kardeşliğinde Denizlerin düşüncelerini bayrak ediniyoruz. Amerikancılık, gericilik ve piyasacılık ile cisimleşen AKP hükümetine karşı Deniz olmak, üniversite gençliğinin önünde duran en asli görevdir" denildi.

Yönetime eleştiri
Açıklamada, üniversite yönetiminin, AKP politikalarına uyum konusunda öne çıkan bir tavır sergilediği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘’Soruşturma terörüyle devrimci öğrencileri baskı altına almak isteyen rektörlük, bugün sergilediği tavırla da, AKP’nin, üniversitelerde uygulamaya çalıştığı dönüşüm sürecine ortak olduğunu göstermiştir.’’ Açıklamanın ardından türküler ve marşlar da söylendi.

(soL-Kocaeli)