15 Mart 1995'te katledilenler anıldı

15 Mart 1995 tarihinde katledilenler için Ümraniye 1 Mayis mahallesinde anma etkinlikleri düzenlendi.

12 Mart 1995 tarihinde Gazi mahallesinde yaşanan katliamın ardından 15 Mart 1995 tarihinde olayı protesto etmek isteyen mahalle halkına polis tarafından açılan ateş sonucunda 5 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın yıldönümünde 15 Mayıs Platformu tarafından anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk olarak 13 Mart Pazar günü sabah saatlerinde katliamda yaşamını yitiren mahalle halkının mezarları ziyaret edildi. Daha sonra PSAKD Cem evinde yapılan etkinlik ile anma programı devam etti. Buradaki etkinliğin ardından Cennet Düğün Salonu önünden yürüyüş başlatan platform, 1 Mayıs Mahallesi son durak mevkiinde bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına yapılan açıklamada “Bu katliam, yakın siyasi tarihimiz açısından egemen sınıfların ezilen halklarımız üzerinde baskı ve sindirme politikalarından biridir” denildi. Açıklamada saldırının emekçileri sindirmek için yapılan bir saldırı olduğu ve katliamı gerçekleştirenlerin hala yargılanmadığı belirtildi. Günümüzde de egemenlerin emekçi halklarımıza zamlarla, vergilerle, yıkımlarla açlık sınırının altında bir yaşamı dayattığı belirtildi. Eylem “Gazi mahallesi şehitleri ölümsüzdür!” “1 Mayıs Mahallesi şehitleri ölümsüzdür!” “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarının atılmasıyla sona erdi.

(soL-Haber Merkezi)