Viyana‘da ırkçılığa TKP'den tepki

TKP, geçtiğimiz hafta Avusturya Parlamentosu’nda yaşanan ırkçılığa karşı bir açıklama yaparak, kapitalizmin demokrasiden çok çabuk vazgeçebildiğini söyledi

Viyana'da yaşayan Türkiye Komünist Partisi üyeleri geçtiğimiz hafta Avusturya Parlamentosu’nda yaşanan ırkçılığa yönelik bir açıklama yaptı. Açıklama metni şöyle:

Korun’a yönelik ırkçı saldırı, kapitalizmin demokrasi ve insan haklarından çok çabuk vazgeçebileceğinin kanıtı
Türkiye kökenli Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun'un geçtiğimiz hafta Avusturya Parlamentosu'nda uğradığı sözlü saldırı ve bu saldırıda kullanılan sözler, kapitalizmin demokrasi ve insan hakları gibi kavramları çok çabuk sözlüğünden çıkarabileceğinin kanıtıdır.

Korun, Arigona Zogej adlı bir göçmenin İçişleri Bakanlığı tarafından sınırdışı edilmesi konusu görüşülürken, Nazi dönemini de yaşamış olan yaşlı bir doktorun bu sorun üzerine kendisine gönderdiği mektuptan bölümler okumuş ve "O dönemde de yetkililer, binlerce insanı sınırdışı edip feci şekilde ölümlerine neden olurken, 'görevlerini yaptıklarını' söylemişlerdir. Bugün de aynı durumla karşı karşıyayız" dediğini aktarmıştır. Başta aşırı sağcı, ırkçı parlamenterler olmak üzere de büyük bir tepkiyle karşılanmıştır. Korun'a aşırı sağcı milletvekilleri tarafından gösterilen tepkiler, tam da bu konuda ne kadar kararlı olmak gerektiğini ortaya koymaktadır. Kapitalizm, gerektiğinde, hiç ağzından düşürmediği demokrasi ve insan hakları gibi konuları bir çırpıda gözden çıkarabilmektedir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. İnsan onurunun ayaklar altına alınmayacağı, insanların hiç bir neden olmaksızın yok edilmeyecekleri, insan gibi yaşayacakları tek gelecek, kendi elleriyle kendileri için kuracakları bir gelecektir, tüm dünyada sosyalistlerin tek hedefi budur. Kapitalizmin, büyük bir ikiyüzlülükle demokrasi, insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi sözcükleri kullanmasına aldanmamalıdır. Kapitalizm ve emperyalizm için bu sözcükler, sadece barbarlıklarını, çıkarlarını sürdürebilmek için gerektiği anda ve gerektiği kadar kullanacakları terimlerdir. İnsanlık için ise özgürlük, eşitlik ve dayanışma, onurlu bir yaşam için vazgeçilmez kavramlardır.

Ekonomik krizin derin sıkıntılara ittiği yığınlar, kurtuluşlarını kökenleri farklı olan emekçilere saldırarak kapitalizmin çıkarına hizmet etmekte değil, emekçilerin uluslararası birliğinde aramak zorundadırlar.

Türkiye Komünist Partisi / Viyana

(soL – Dış Haberler)