Tüzel: Kürt sorunu ülke içinde çözülmeli

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Tunceli’de düzenlediği basın toplantısında DTP’ye yönelik operasyona tepki göstererek, Kürt sorununun ülke içinde çözülmesi gerektiğini bildirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli'de Mazgirt, Darıkent ve Pertek ilçe belediyelerini elinde tutan Emek Partisi'nin genel başkanı Levent Tüzel, 15 Mayıs'ta Celal Doğan Parkı'nda belediye başkanları, siyasi parti ve sendika yöneticileriyle basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında DTP'ye dönük operasyona tepki gösteren Tüzel, Kürt sorununun ülke içinde çözülmesi gerektiğini kaydetti. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, "Ülkemizde yaşayan Kürtlerin beklentilerinin yanıtlanması ve Kürt sorununun bir pazarlık konusu edilmemesi Cumhurbaşkanı, hükümet, devletin karar alıcı mekanizmalarının bu ülkedeki Kürtleri ve onların siyasi temsilcilerini muhatap alması lazım. Yoksa Obama, Talabani, Barzani ile görüşmeler bizim ülkedeki meseleleri yanıtlamaz. Bu konudaki görüşülmesi gereken Parlamentodaki grup, Türkiye'nin emek ve demokrasi güçleridir" şeklinde konuştu.