TKP'den "Türkiye bölünsün"e tepki

Türkiye Komünist Partisi Edirne İl Örgütü “Trakya sınırları AB içinde kalmalı” diyen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Marin’in sözlerine sessiz kalan vali yardımcısı ve rektörün görevden alınmasını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Geçtiğimiz günlerde Edirne'ye gelen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Angel Marin'in "Trakya AB sınırları içinde kalmalı", "Hayalimiz sınırları olmayan Trakya" sözlerine tepki gösteren Türkiye Komünist Partisi Edirne İl Örgütü yazılı bir açıklama yaptı. Marin'in Edirne ziyaretinde sarf ettiği sözlerle ABD ve AB eksenli emperyalist planların sözcülüğünü yaptığını belirten TKP Edirne İl Örgütü, bu konuşmaya sessiz kalan Edirne Vali Yardımcısı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısının görevden alınmasını istedi.

Bulgaristan'ın değil ABD ve AB'nin hayali!
Marin'in "Trakya sınırları AB sınırları içinde kalmalı", "hayalimiz sınırları olmayan Trakya" şeklindeki sözlerinin Bulgaristan'ın politikası olamayacağı belirtilen açıklamada "Trakya'yı Türkiye'den koparmaya, memleketin sınırlarını değiştirmeye Bulgaristan'ın gücü yetmez. Bulgaristan'dan Türkiye'ye düşman olmaz, bu gerçek açıkça görülmelidir. Bulgaristan yetkilisi Marin'in 'hayali', Bulgaristan'da ülkede 2006 yılından bu yana 4 askeri üsse sahip olan, Bulgar askerlerini Irak ve Afganistan'da emperyalist projeleri uğruna kırdıran ABD'nin hayalidir. O "hayal", asıl üyelikle birlikte Bulgaristan ekonomisini AB fonlarına mahkum eden, 'işbirlikçi mafya rejimi'ni adım adım inşa eden Avrupa Birliği'nin hayalidir" denildi.

AB'nin gerçek amacının itirafı
Avrupa Birliği ve ABD'nin ülkeleri komşulara karşı kullanmaya da çalıştığına işaret eden TKP Edirne İl Örgütü, Marin'e haddini bildirmeyen ve dahası itiraz bile etmeyen Edirne Vali Yardımcısı ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı'nın görevden alınmasını istedi. Açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği, değil bir devlet memuru veya üniversite yöneticisi, sıradan bir vatandaşı dahi Angel Marin'i susturmak mecburiyetindedir. Hiçbir yurttaş, Marin'in haddini aşan sözlerini sineye çekemez" denildi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısının beyanlarının Trakya'nın aydınlık yurtsever insanlarına ders vermesi ve gerçekleri görmesini sağlaması gerektiğini kaydeden TKP İl Örgütü, AB ile yürütülen sınır ötesi işbirliği programlarının gerçek amacının Marin'in sözleriyle ortaya çıktığına işaret ederek "Trakya'nın Türkiye Cumhuriyeti'nden koparılarak Avrupa Birliği'ne dahil edilmesi, emperyalizmin asıl niyetini itiraf etmektedir" sözlerine yer verdi.

AB fonları Trakya'yı kanser gibi sardı

Açıklamada "Üzülerek izliyoruz, AB fonları Edirne'miz başta olmak üzere tüm Trakya'da her kurumu bir kanser gibi sarmaktadır. AKP iktidarı ve hükümetin taşra teşkilatı yönlendirmesiyle, ilköğretim okulları dahil AB fonu peşinde koşar hale getirilmiştir. Belediyelerin zabıta eğitimleri, köylünün süt hayvancılığı eğitimleri dahi AB fonlarıyla yürütülür hale gelmiştir. 'AB ile kaynaşıyoruz' diyerek bölgemizin kitle örgütleri bile 'fon bağımlısı' yapılmaya çalışılmaktadır" denildi.

Trakya'nın aydınlık halkının bu tehlikeli gidişin farkına varmak ve bu saldırıları durdurmak zorunda olduğunu vurgulayan TKP Edirne İl Örgütü şunları kaydetti: "AKP hükümetinin atadığı yöneticiler ve diğer tüm söylemde Cumhuriyetçi, solcu kesimler, Trakya'nın adım adım memleketten koparıldığını görüp de bu durumun sorumluluğundan 'gözlerini kapatarak' sıyrılabileceklerini sanabilirler. Trakya halkı, işçisi ve emekçisiyle böylesi bir aşağılanmayı, çürümeyi kabul edemez. Trakya emperyalizmin güdümünü, uluslararası tekellerin eyaletleşmeyle getireceği dizginsiz emek sömürüsünü, başıbozukluğu kabul edemez!"