TKP'den elçiliğe ayakkabı

Türkiye Komünist Partisi üyeleri, ABD Başkanı George W. Bush&#039a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi&#039ye destek için ABD&#039nin Ankara Büyükelçiliği&#039ne üzerinde bir çift ayakkabı bulunan siyah çelenk bıraktı.

soL (HABER MERKEZİ) Y&uumlksel Caddesi'nde toplanan TKP &uumlyeleri ABD&rsquoyi protesto etti. ABD karşıtı sloganlar atan TKP&rsquoliler Karanfil Sokak, Akay ve Tunus caddelerinden b&uumly&uumlkel&ccedililiğe y&uumlr&uumld&uuml.

Ankara Sanayi Odası'nın yanındaki yolda panzerlerle yolu kapatan polis y&uumlr&uumly&uumlşe engel oldu. Polisin el&ccedililiğe ayakkabı fırlatılmasına izin vermemesi &uumlzerine yere koyulan&nbsp Bush ve Tayyip Erdoğan&rsquoın fotoğraflarına&nbsp sembolik olarak ayakkabı fırlatıldı. Eylemde Tayyip Erdoğan&rsquoın fotoğrafına ayakkabı fırlatıldığı i&ccedilin savcılığın soruşturma başlattığı &oumlğrenildi.

Yurtsever Cephe İş&ccedili Birliği Y&oumlnetim Kurulu &uumlyesi Tuncay &Ccedilelen, burada yaptığı a&ccedilıklamada, ABD emperyalizminin Irak'a ne g&oumlt&uumlrd&uumlğ&uumln&uumln ortada olduğunu, binlerce insanın katledildiğini s&oumlyledi. Buna karşılık Irak halkının direndiğini ifade eden &Ccedilelen, en son ''y&uumlrekli bir basın mensubunun'' ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlattığını s&oumlyledi.

Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi'nin Ortadoğu'daki direnişin simgesi olduğunu dile getiren &Ccedilelen, kendilerinin de El Zeydi'nin yanında olduklarını g&oumlstermek istedikleri i&ccedilin bu protesto g&oumlsterisini d&uumlzenlediklerini a&ccedilıkladı. &Ccedilelen, El Zeydi'nin bir an &oumlnce serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.

A&ccedilıklamanın ardından, TKP&rsquoyi temsilen &uuml&ccedil kişi &uumlzerinde bir &ccedilift ayakkabı bulunan siyah &ccedilelengi ABD'nin Ankara B&uumly&uumlkel&ccedililiği'nin bah&ccedile duvarına bıraktı.

Foto galeri i&ccedilin tıklayınız