TKP: Selam olsun Behice Boranlara

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Behice Boran'ın ölümünün 22. yılında bir açıklama yayınladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Türkiye sosyalist hareketinin ve barış mücadelesinin öncülerinden, başarılı bir akademisyen, sosyalist milletvekili, Türkiye’nin ilk kadın parti başkanı, Türkiye İşçi Partisi genel başkanlarından Behice Boran’ı ölüm yıldönümünde mezarı başında anıyoruz.

Behice Boran Türkiye’nin en önemli siyasi dönemeçlerine tanıklık etmek ile kalmamış, bu süreçlerde aktif rol oynamış bir sosyalist kimlik.

Bugün Behice Boran'a bakar iken yaşamı boyunca ülkesinin aydınlık geleceği için çalışan, aydın kimliğini halkın aydınlık yarınları için yeniden üretimine harcamayı borç bilen, örgütlü mücadeleye inanan ve bunun için mücadele eden bir yurtseveri görüyoruz.

Boran ömrünün sonuna kadar emperyalizme, onun savaş çığırtkanlığını yapan sermaye sınıfına, halkları birbirine düşürmeye çalışan politikalarına, piyasacılığa karşı direnerek, ülkenin bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin bayrağını yükseltmiştir.

Bugün Behice Boran’ı anmak bağımsızlığa, sosyalizme, aydınlık geleceğe ve halkların kardeşliğine sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Bunun için gerekli olan örgütlü mücadelemizde Behice Boran bize ışık tutmaktadır.

Devraldığımız mücadele bayrağını Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halkımız ile beraber daha ileriye taşımak boynumuzun borcudur.

Selam olsun Behice Boranlara, selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine!

TKP Genel Merkez

Anma
10 Ekim 2009 Cumartesi - 12.30
Zincirlikuyu Mezarlığı