TKP seçimlere "durdurun" çağrısıyla giriyor

Türkiye Komünist Partisi, 81 il ve 957 ilçede yani bütün Türkiye'de seçimlere kendi adı ve adaylarıyla katıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Türkiye Komünist Partisi halkımızı gericiliği, emperyalizmi ve piyasacılığı durdurmaya çağırıyor" dendi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi (TKP) yaptığı duyuruyla İl Genel Meclisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri'nde kendi adaylarını gösterdiğini belirterek seçim sürecinde tüm Türkiye'de "gericiliği, emperyalizmi ve piyasacılığı durdurun!" çağrısının temel slogan olduğunu açıkladı.

Ülkeyi yoksulluğa felakete ve karanlığa götürenleri durdurun
Duyurunun yapıldığı açıklamada TKP, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'ne bütün Türkiye'de yani 81 il ve 957 ilçede katıldığını vurgulayarak, emekçi halkın bütün seçim pusulalarında evet mührünü "TKP"ye basmaya çağırdığını belirtti. Açıklamada "Türkiye Komünist Partisi, emekçi halkımızı, işçileri, aydınları ve gençleri bu ülkeyi karanlığa, yoksulluğa ve felakete götürenleri durdurmaya çağırıyor" denildi.

Bütün il ve ilçelerde TKP adı ve adaylarıyla İl Genel Meclisi seçimlerine katılım gösterildiğinin belirtildiği açıklamada, İl Genel Meclisi adaylarını bütün il ve ilçe seçim kurullarına bildirdiğini duyurdu. Açıklamada, "Şemdinli'den Posof'a, Uzunköprü'den Samandağ'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında sosyalizmin sesi olarak seçimlere girmektedir. TKP aynı zamanda 16'sı Büyükşehir olmak üzere toplam 71 ilde ve 95 ilçede belediye başkanlığı seçimleri için adaylarını belirlemiş durumdadır. Adana, Adapazarı, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli, Konya, Mersin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kendi adaylarıyla ve adıyla katılacaktır" denildi.

TKP bazı belediyelerde "solu" destekleyecek
Diğer yandan TKP, toplam 166 Belediye Başkanlığı için aday gösterirken, bazı il ve ilçelerde ortak ya da bağımsız adayları desteklediğini belirtti. Açıklamada, Balıkesir Merkez ve Ayvalık, İstanbul Beykoz, Tunceli Merkez ve Hozat, Malatya Hekimhan, Zonguldak Merkez ve Düzce Merkez Belediye Başkanlığı seçimlerinde ortak bağımsız adayları ortak aday çalışmaları doğrultusunda Adana Karataş, Artvin Hopa, Gaziantep Şahinbey, İçel Anamur, Malatya Arguvan, Kuluncak ve Darende İlçesi Ağılbaşı Beldesi, Nevşehir Avanos ve Ürgüp, Rize Çamlıhemşin, Fındıklı ve Pazar, Sivas Divriği ilçelerinde ve Erzincan Geçit Beldesi'nde ÖDP adaylarını Aydın Merkez, Hatay Merkez, İzmir Çiğli ve Narlıdere, İzmit Derince ve Körfez, Samsun İlkadım, Tunceli Mazgirt ve Malatya Akçadağı İlçesi Ören Beldesi seçimlerinde ise EMEP adaylarını destekleyeceğini duyurdu.

Adayların büyük bölümü kadın ve emekçi
Açıklamada "Türkiye Komünist Partisi, bu seçimlerde işçileri, emekçileri, aydınları ve gençleri "Durdurun" demeye çağırıyor. Gericiliği, piyasacılığı, emperyalizmi ve cumhuriyet düşmanlığını durdurmak için Türkiye Komünist Partisi'ne desteklemeye..." denildi.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri için TKP listelerinden gösterilen adayların yüzde otuz altısı kadın adaylardan, yüzde kırk sekizi işçi, emeklilerden oluşuyor.