TKP Parti Konseyi toplandı

Geçtiğimiz hafta sonu toplanan TKP Parti Konseyi'nde parti çalışmaları, hazırlanmakta olan “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” deklarasyonu ve Kürt sorunundaki gelişmelerin gündeme alındığı açıklandı. Siyasi Büro tarafından yapılan açıklamada TKP içindeki tüm hazırlıkların partinin kuruluş yıldönümü olan 10 Eylül günü tamamlanacağı bildiriliyor.

22-23 Ağustos tarihlerinde toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Parti Konseyi'nin ardından TKP Siyasi Bürosu toplantıyı değerlendiren “Amerikan barışı ile kardeşlik gelmez” başlıklı bir açıklama yaptı.

Parti Konseyi toplantısında, TKP'nin bir süre önce yayınlamış olduğu “Özgürlük Bildirgesi” ve “Barış, Kardeşlik ve Birlik Bildirgesi” ile yürütülmekte olan çalışmaların değerlendirildiği belirtilerek, yine bu bildirgeleri bütünleyecek şekilde hazırlanmakta olan “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” deklarasyonunun gündeme alındığı bildirildi.

Açıklamada, toplantıda yapılan değerlendirmelerle ilgili olarak “TKP Parti Konseyi toplantısında yapılan değerlendirmelerde, Kürt sorununda kardeşliğe ve barışa yönelen bir çözüm için silahların koşulsuz olarak ve her iki tarafta da susturulmasının bir zorunluluk olduğunun altı bir kez daha çizilirken, ülkemizin bu çok önemli meselesinin emperyalizmin Türkiye'yi yeniden şekillendirme isteklerine göre değerlendirilip kullanılmasının barışa ve kardeşliğe hiçbir biçimde hizmet etmeyeceği vurgulandı” deniliyor.

TKP Parti Konseyi sonrasında Siyasi Büro tarafından yapılan açıklamada bu yıl gerçekleşecek 12 Eylül protesto etkinliklerine, “AKP 12 Eylül faşizminin devamıdır” ana sloganı ekseninde, güçlü biçimde katılma kararı alındığı belirtilerek şu ifadelere yer veriliyor:
“Ülkemizin içine girdiği dönemi sadece gericileşme olarak tanımlamak yetersiz ve yanıltıcıdır. Bu dönem aynı zamanda sosyalizm propagandasının çok yönlü yükseltilmesi gerekliliğini önümüze koymaktadır. Partimiz, dönemin üzerimize yüklediği sorumlulukların hakkını vermek üzere çalışma temposunu hızlandıracaktır.
Başta merkez organlarımız olmak üzere tüm parti kurulları, daha önce karar altına aldığımız iç düzenlemelerin, siyasal hedeflerimize uygun olarak hayata geçirilmesi için somut adımlar atacaklardır. Tüm hazırlıklar partimizin kuruluş yıldönümü olan 10 Eylül günü tamamlanacaktır.”
(soL-Haber Merkezi)