TKP’den KESK açıklaması

Türkiye Komünist Partisi, yazılı bir açıklama yaparak KESK’e yönelik düzenlenen operasyonu kınadı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi (TKP), bugün Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) yönelik düzenlenen operasyonu yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

KESK'e yapılan saldırının, işçi ve emekçilere de yapılan bir saldırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "AKP, gerici ve işbirlikçi kimliğinin yanı sıra bu saldırıyla birlikte emekçi düşmanı kimliğini bir kez daha tescil etmiştir. Gerici AKP hükümeti, son dönemdeki baskı ve hukuksuzluklarına bir yenisini daha eklemiştir. KESK'e yapılan bu saldırı faşizan bir uygulamadır. Ülkemizin 4 büyük konfederasyonundan biri olan KESK'in genel merkez binasının basılması ile üye ve yöneticilerinin gözaltına alınması, AKP'nin niyetinin ne olduğunu çok açık göstermektedir" denildi.

TKP açıklamasında şunlara yer verildi:

"Gerek Ergenekon süreciyle gerekse Kürt sorunuyla gündeme gelen ve ülkemizde bir "demokratikleşme" beklentisi yaratılmaya çalışan bu tablonun gerçek yüzü iyi görülmelidir. AKP, emperyalizme tam teslimiyet içinde emeğe, yurtseverliğe, aydınlanmaya, bilime ve sola karşı saldırılarına kesintisiz devam etmektedir.

AKP sermaye diktatörlüğünün adıdır.

KESK'e yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Gözaltına alınan KESK üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılmalıdır. Türkiye Komünist Partisi, KESK'e yapılan bu saldırıya karşı bütün sosyalist, devrimci ve emekten yana güçleri KESK ile dayanışmaya çağırır, işçi sınıfı ve emekçilerin yanında olduğunu bir kez daha ilan eder.

Partimizin bütün il ve ilçe örgütleri KESK'e yapılan bu saldırıyı kınamak ve dayanışmamızı göstermek için alanlarda olacak ve KESK'in yanında yer alacaktır."