TKP’den Beytepe saldırısıyla ilgili açıklama

Dün Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde öğrencilere dönük saldırıyla ilgili Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü bir açıklama yaptı.

TKP’li Öğrencilerin “Cumhuriyet Sosyalizmle Yaşayacak” adıyla yaptıkları çalışma sırasında gerçekleşen ve tazyikli su ile biber gazının kullanıldığı saldırı, AKP’nin son 1 Mayıslarda işçilerin kitlesel muhalefetine dönük uyguladığı terörü hatırlattı.

TKP’den yapılan açıklamada, dün yaşananların AKP’nin üniversitelere dönük operasyonuyla ilgili olduğuna dikkat çekilerek, üniversite özel güvenliğinin polis desteğinde gerçekleştirdiği saldırıdan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Uğur Ergüner’ün sorumlu olduğu ifade edildi.

Çok sayıda öğrencinin göz altına alınması ve gece boyunca göz altında tutulmasına gösterilen gerekçe ile ilgili olarak, “Yıllardır üniversitelere ellerini kollarını sallayarak girip solcu, sosyalist ve ilerici öğrencilere bıçaklar, şişler ve satırlarla saldıranlar ve bu saldırılara göz yumanlar bugün bir güvenlik görevlisinin solcu öğrenciler tarafından bıçakla yaralandığı iddiasıyla ortaya çıkabilmektedirler. Başından itibaren provokasyon olduğu açıkça görülen bu olayın faillerinin solcu öğrenciler olmadığı çok açıktır! Son günlerde Türkiye’nin birçok yerinde ortaya çıkan faşist provokatörler Hacettepe’de de işbaşındadır!” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Hacettepe Üniversitesi’nde solcu, ilerici ve sosyalist öğrencilerin çalışma yürütmesine izin vermeyeceğini daha önce ifade etmiş olan Rektörlük, AKP’nin üniversite operasyonunun yürütücülüğünü üstlendiğini Çevik Kuvvet Polisi’nin kütüphaneye kadar girmesini sağlayarak göstermiştir. Cemaat yurtlarının üniversitelerdeki çalışmaları görmezden gelinerek desteklenirken, kariyer günleri adıyla piyasacılık bizzat rektörlükler tarafından örgütlenirken, bilim ve aydınlığın üniversiteye girmesine tahammül edemeyen bu zihniyet, gerici ve piyasacı politikaların yürütücüsü olmak için her yolu mubah görmektedir.

“Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü bilim ve aydınlığın önünde engel olan bu tutumuna son vermelidir! Türkiye Komünist Partili ve solcu öğrencileri zan altında bırakan bütün iddialar geri çekilmeli ve söz konusu provokasyonun kimler tarafından organize edildiği açığa çıkarılmalıdır! Gözaltına alınan öğrenciler derhal serbest bırakılmalıdır! Gerici, piyasacı ve halk düşmanı AKP ile onun işbirlikçisi kişi ve kurumlar hesap vermelidir!”

(soL - Haber Merkezi)