TKP bildirisine yoğun ilgi

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerine yaptığı zam, Türkiye Komünist Partisi tarafından bir bildiriyle protesto edildi.

İBB tarafından ulaşım hizmetlerine yapılan zam, TKP tarafından bir bildiriyle protesto edildi. Metrobüs hattının yoğun duraklarında dağıtılan bildiri halktan ilgi görürken, zamlara karşı daha fazla tepki göstermek için birlikte adım atma ihtiyacı sıkça dile getirildi.

İBB'nin ulaşım zamlarına karşı TKP'nin yayınladığı ve bu sabah metrobüs duraklarında dağıttığı bildiri yoğun ilgi gördü. "Koyun değil halkız, Ulaşım zamları geri alınsın" başlığıyla yayınlanan bildiri, zamları geri aldırmak için halkımızı birlikte mücadele etmeye davet ediyor. Bildirinin sonunda yer alan, "Gel bunun için ne yapacağımızı konuşalım. Gel bir şeyler yapalım" çağrısı, emekçilerin dikkatini çekerken, çağrıya olumlu yanıt veren çok sayıda emekçinin olduğu gözlemlendi.

Kadıköy, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Cevizlibağ, İncirli, Yenibosna, Avcılar ve Sefaköy duraklarında bu sabah yapılan bildiri dağıtımında, halkın yoğun ilgisi nedeniyle binlerce bildiri kısa sürede tükendi. TKP'lilerin AKP'nin zamlarına karşı tepki göstermeye dönük çağrısı, özellikle emekçilerin ve öğrencilerin hükümete karşı tepkili olduğunu ortaya koydu.

Bildiri dağıtımında ayrca bütün duraklarda benzer bir ilginin bulunduğu gözlemlendi. Cevizlibağ ve Yenibosna'da inen binlerce fabrika işçisiyle, Mecidiyeköy ve Zincirlukuyu duraklarında inen binlerce banka ve büro emekçisinde aynı öfkenin bulunduğu, halkın bütününde bir tepki olduğu gözlemlendi.

Zamlar sonucunda metrobüs bilet fiyatı 1,5 TL'den 2 TL'ye, Elbil fiyatı 7,5 TL'den 10 TL'ye çıkarılmış, aylık akbil biniş sınırı da 200'den 160'a indirilmişti.
(soL - İstanbul)