TKP: Başbakan istifa etmeli!

Türkiye Komünist Partisi, ABD savaş gemilerinin bugün yeniden boğazlardan geçiş yapmasını protesto ederek bir basın açıklaması yayınladı.

soL (HABER MERKEZİ) TKP Genel Merkez'den yapılan açıklamada "dün yalnızca komünistlerin söylediği bir gerçeği bugün herkes kabul ediyor. Bir gazetenin başlığıyla Montrö paçavra olmuş, Türkiye Cumhuriyeti, Boğazları Amerika Birleşik Devletleri'ne teslim etmiştir. Amerikan gemileri Karadeniz'de serbestçe gezinmekte, bu gemilerde bulunan nükleer silahlar bütün bölgeyi tehdit etmektedir" denildi.

Açıklamada Büyükanıt ve Erdoğan'a tepki gösterilerek "Montrö Anlaşması'nın delik deşik olduğunu iddia ettiğimizde, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt "sert" bir açıklama yapmış ve "okumuyorlar" demişti. Kendisi şimdi emeklidir. Bir diğer yetkili Başbakan ise hâlâ görev başındadır ve birkaç hafta önce bize karşı "uyduruyorlar" diye dellendiği Boğazlar meselesinde gıkını çıkarmamaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında "Başkalarını okumamakla itham eden Büyükanıt'a kitap yakmayı vatanseverlik sayan bir kurumdan emekli olduğu şu günlerde emir ve genelge dışında şeyler de okumasını öneririz" denilerek "Türkiye bu kadroyla büyük bir felakete sürüklenmektedir. Ülkemizin uçuruma yuvarlanması mutlaka engellenmelidir" vurgusu yapıldı.

TKP "Başbakan Erdoğan bakanlarıyla birlikte derhal istifa etmelidir" dedi.