TKP 1 Mayıs Mahallesi Festivali'nde

Resmi adı Mustafa Kemal Mahallesi olan 1 Mayıs Mahallesi kuruluş şenlikleri başladı. Çeşitli mahalle muhtarlıkları ve sol örgütlerin ortak düzenledikleri şenliğin bu yıl yedincisi yapılıyor.

1970'li yıllarda İstanbul'un dışarıdan aldığı göçler sonrasında, çeşitli yerlerinde başlayan yerleşimler 70'lerin sonlarına doğru, emekçiler ile devrimci örgütlerin buluşmasına sahne olmuş ve 1 Mayıs mahallesi bu şekilde kurulmuştu. 2 Eylül 1977 tarihinde ise düzen güçlerinin 1 Mayıs mahallesini parçalama girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmış, çıkan olaylarda dokuz vatandaş hayatını yitirmişti.

Aynı zamanda solun toplumsal bağlarını zayıflatma girişimi olarak nitelenebilecek bu olayların yıldönümünde, yedi yıldır "1 Mayıs Mahallesi Kuruluş Festivali" düzenleniyor. Mahalle halkının da yoğun ilgi gösterdiği festivali düzenleyen kurumlar arasında Aşık Veysel Mahallesi Muhtarlığı, Site Mahallesi Muhtarlığı, Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarlığı, 1 Mayıs Mahallesi Güzelleştirme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Mayısta Yaşam Kooperatifi gibi muhtarlık ve dernekler yer alıyor. Bunun yanında BDSP, DHF, DTP, ESP, Halk Cephesi, ÖDP, Partizan ve TKP'de festivalin düzenlenmesinde yer alıyorlar.

Çeşitli panellerin, semah gösterilerinin ve konserlerin yer aldığı festivalde bugün saat 18:30'da Beyoğlu Kumpanya sahne alacak. Yarın da saat 13:00'da, 2 Eylül 1977 yılında yitirilenlerin anısına mahalle içerisinde bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş için toplanma yeri Cennet Düğün Salonu önü olarak belirlendi. Yürüyüşten sonra yapılacak yemek ve konserler ile festival sona erecek.

(soL-Haber Merkezi)