‘Rantçı değil halkçı belediye’

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı %25’lik zam Gaziantep’te tepkileri de beraberinde getirdi.

Gaziantep’te AKPli Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı %25’lik zamma tepki olarak EMEP Gaziantep İl Örgütü tarafından bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Öğretmenevi’nin önünde toplanan kalabalık, Balıklı Parkı’na doğru yürüyüşe geçerek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Güzelbey şaşırma sabrımızı taşırma”, “AKP zammını al başına çal”, “Rantçı değil halkçı belediye”,” AKP’den hesabı emekçiler soracak”, “Zam zulüm işsizlik işte AKP” sloganları atıldı.

EMEP İl Sekreteri Mehmet Türkmen’in yaptığı açıklamada “AKP’li Asım Güzelbey, göreve geldiği günden beri toplu taşımadan arsa vurgunlarına, yeşil alanların yağmaya açılmasından ağaç katliamına, şaibeli imar işlerinden tarihi ve şehrin değerli alanlarının peşkeş çekilmesine kadar, halkın ve demokratik kitle örgütlerinin tepkilerine neden olan pek çok tartışmalı icraata imza atmıştır” denildi. Açıklama şöyle sürdü: “Suya yapılan % 25’lik zammın derhal geri alınması ve ilimizde işsiz olan ve geçim sıkıntısı çeken bütün ailelerin tek tek belirlenerek suyun tamamen ya da makul bir miktara kadar ücretsiz verilmesini talep ediyoruz.”

Yürüyüş ve basın açıklamasına TKP, ÖDP, SEH, Eğitim-Sen, Belediye-İş ve DİSK destek verdi.
(soL - Gaziantep)