Dikili'de panel: Türkiye nereye gidiyor?

Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Derneği ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “AKP iktidarında Türkiye nereye gidiyor?" başlıklı panelde konuşan TKP Siyasi Büro üyesi Erhan Nalçacı, Türkiye'nin işçi sınıfı tarafından bağımsız ve aydınlanmacı bir cumhuriyet olarak yeniden kurulması gerektiğini belirtti.

Dikili Belediyesi Kadın Dayanışma Derneği ve Gençlik Merkezi’nde “AKP iktidarında Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı bir panel düzenlendi. TKP Siyasi Büro üyesi Erhan Nalçacı, yaklaşık 70 kişinin katıldığı panelde bir sunuş yaptı.

Nalçacı, AKP iktidarı döneminde MÜSİAD’ın kendini ülkenin asli burjuvazisi ilan ettiğini, AKP’nin dinci gericiliği palazlandırdığını ve bunu çıkarları doğrultusunda kullandığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu ülkede ilk defa bir başbakan ‘bu ülkeyi ben pazarlarım’ demiş ve bu ülkede yer yerinden oynamamıştır. Cumhuriyetin tasfiye sürecinde merkezi yönetimin yerel yönetimlere devredilmesi bir araç olarak kullanılmıştır. AKP, aynı zamanda, emperyalistlerin güdümünde sağlığı ve eğitimin piyasalaştırmış ve KİT’leri büyük ölçüde sermayeye devretmiştir.”

Sorularla devam eden panelin ardından tekrar söz alan Erhan Nalçacı, "Bu ülke bağımsız ve aydınlanmacı bir cumhuriyet olarak yeniden kurulmalıdır" diyerek, bunun için gerekli olan yurtseverlik bayrağının işçi sınıfının elinde olduğunu, TKP’nin eşit ve özgür bir ülke için mücadeleye devam edeceğini dile getirdi.
(soL - Dikili)