TKP Dersim seçim bürosu açıldı: 'Dersim halkı ülkeye umut oluyor, yol gösteriyor'

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Dersim merkezdeki seçim bürosu, belediye başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve İstanbul'dan gelen konukların da katıldığı kitlesel bir etkinlikle açıldı.

soL - Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Dersim merkezdeki seçim bürosu kitlesel bir etkinlikle açıldı. 

Açılış töreni halk oyunlarıyla başladı. Sergilenen oyun, Dersim'in sömürücülere, halkın sırtından geçinenlere, faşizme karşı nasıl savunulacağını anlatan motifler içerdi.

SMF: TARİHE SİLİNMEZ BİR NOT DÜŞECEĞİZ

Sosyalist Meclisler Federasyonu adına yapılan konuşmada, "Tarihe silinmez bir not düşüreceğiz, bu tarihi yazmaya hoş geldiniz yoldaşlar" denildi. 

'DERSİM HALKI ÜLKEYE YOL GÖSTERİYOR'

Daha sonra kürsüye TKP adına PMK üyesi Mehmet İnam geldi. İnam, "Düzen partilerinin ilkeleri, programları yok ama Dersim halkı bütün ülkeye umut oluyor, yol gösteriyor" dedi. İnam'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

MAÇOĞLU: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

TKP'nin Dersim merkez belediye başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Bizler birlikte çalışacağız, birlikte meclisler oluşturacağız, birlikte kararlar vereceğiz" dedi. 

Maçoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

SEÇİM BÜROSU COŞKULU BİR MİTİNG HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ

TKP'nin Dersim merkez seçim bürosu coşkulu bir miting havasında gerçekleşirken, o atmosfer kameralara şöyle yansıdı: 

ORHAN AYDIN: HALK DÜŞMANLARI, TALANCILAR BURDA OLDUĞUMUZU BİLSİNLER

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın konuşmasında, "Biliyorum ki burada yakılan bu aydınlanma ateşi, bütün bir coğrafyada en kısa zamanda eşitliğin, özgürlüğün, sosyalizmin bayrağı olarak yükselecek. Çünkü biliyorum ki Pir Sultan'ın izinden yürüyen canlar hiçbir zaman gericiliğe teslim olmadılar" dedi. 

Orhan Aydın'ın konuşmasından bir bölüm şöyle: