TKP adayları Rasimpaşa halkıyla buluştu

Seçimlere bir haftadan az bir zaman kala Türkiye Komünist Partisi seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Belediye Başkan Adayı Zehra Güner Karaoğlu ve Kadıköy belediye meclis üyesi adayları bugün Rasimpaşa halkıyla bir buluşma gerçekleştirdi.

soL - Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayları Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi sakinleriyle bir buluşma gerçekleştirdi. 

Yoğun katılımla geçen etkinlikte ilk sözü TKP İstanbul Belediye Başkan Adayı Zehra Güner Karaoğlu aldı. Seçimlerde diğer partilerin adaylarına ilişkin, "Düzen partileri bizden İstanbul'da hangi gerici, hangi patron belediye başkanı olsun diye oylamamızı istiyor" değerlendirmesinde bulunan Karaoğlu, TKP'nin bu seçimlerde yer almasının en büyük anlamlarından birinin bu olduğunu belirtti. 

Karaoğlu sözlerini bitirirken herkesi seçim günü TKP'nin müşahitleri olmaya, oyları korumaya çağırdı. Ardından TKP Kadıköy belediye meclis üyesi adayı Mehmet Nayır söz aldı. Doğma büyüme Rasimpaşa'lı olduğunu belirten Nayır, "Bu mahalle kültürel zenginlikleriyle, tarihiyle oldukça özel bir mahalle. Cemal Süreya'ya, Nazım Hikmet'e, Mahir Çayan'a ev sahipliği yapmış bir mahalle burası. Ben de bu mahalleden belediye meclis üyesi adayıyım" dedi.

'BELEDİYE MECLİSLERİNE GİRECEK BİR KOMÜNİST BİLE BÜTÜN DÜZENLERİNİ TEPE TAKLA EDER'

Kadıköy'de görev yapan mevcut belediye meclis üyelerinin tamamının Ankara'da yaşadığını ve Kadıköy'lülerin yaşanan sorunlarda herhangi bir muhattap bulamadığını belirten Nayır, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yeldeğirmeni'nde çok fazla köpek sahibi insan var. Bundan dolayı sivri sinek oldukça fazla oluyor. Belediyeyi arıyorum ilaçlasınlar diye. Burası özel mülkiyet diyorlar. Hiçbir muhattap bulamıyorsunuz ve belediyede görev yapması beklenen 37 tane meclis üyesi var. Bu 37 kişi nerededir diye işin peşine düştüğümde öğrendim ki hepsi Ankara'da yaşıyorlarmış. Ankara'da görevlendirilmiş meclis üyeleri bizim Rasimpaşa'daki dertlerimizle nasıl ilgilenebilir. Bu yüzden o belediye meclisine girecek bir komünist bile bütün düzenlerini tepe taklak eder." 

Mehmet Nayır'ın ardından söz alan TKP Kadıköy birinci sıra belediye meclis üyesi adayı Süha Ertekin şunları söyledi: 

"TKP üyesi değildim. Çevremdeki kentsel problemlere ilişkin hassas biriydim. Bu konuyla yakından ilgilendim, çeşitli mücadelelerde bulundum. Belli şeyleri kazandığımızda oldu. Ancak fark ettim ki bu şekilde bir yere kadar geliyorsunuz. Sonrasında tıkanıyorsunuz. Örneğin parklar zaten yeterli değil. Bir park yapılmadan önce bir müteahite veriliyor. Tehlikeli, kansorojen malzemeler kullanılıyor. Ve belediye bir daha da oraya uğramıyor. Çocuk parkları zehir saçıyor. Meclis üyeleri normalde oranın oluşumunda söz sahibi olan kişi demektir. Ancak anlayabildiğimiz kadarıyla bugün bunu düşünen birileri yok belediyelerde. Hiçbir yasallık olmadan özel şirketler belediyelere para ödeyerek yapmak istedikleri birçok şeyi yapıyorlar. Düşünün o belediye meclisinde bulunan bir komünist bile tüm ipliğin pazara dökülmesi, bu yanlışlıkların engellenmesi demektir."

Adayların konuşmalarının ardından toplantıya katılan Rasimpaşa Mahalle Muhtar Adayı Sultan Aksu da söz alarak belediye meclisi üyeliğinde TKP'ye oy vereceğini açıkladı. Buluşma etkinliğe katılan pek çok insanın TKP'den müşahit olmak için form doldurmasıyla sona erdi.

 

KADIKÖY'DE GENÇLİK SEÇİMLERİ KONUŞMAK İÇİN TOPLANDI

Türkiye Komünist Gençliği ve Solcu Liselilerin 'Gençlik Seçimlere Nasıl Bakmalı? Ne Yapmalı?' Kadıköy toplantısı, TKP İstanbul Belediye başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Öğrencilerin etkinliğe ilgisinin yüksek olduğu toplantı da ilk olarak "Oylar TKP'ye" videosu izlendi. Bir üniversite öğrencisinin yaptığı açılış konuşmasının ardından,  Zehra Güner Karaoğlu söz aldı.

Karaoğlu konuşmasında "Türkiye Komünist Partisi emekçilerin, sömürülenlerin daha iyi yaşaması için mücadele ediyor. Bizim için seçim politikamız partimizin programıdır, partimizin ilkeleridir. Dolayısıyla Türkiye Komünist Partililik burada öne çıkıyor bizim için." sözleriyle TKP'nin diğer partilerden ayrıldığı noktayı ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde ise, örgütlü olmaksızın hiçbir şeyin değişemeyeceğini bu yüzden gençlerin mücadeleye katılmalarının gerektiğini vurgulayan Karaoğlu, seçim günü herkesi TKP'den müşahit olmaya davet etti.

Zehra Güner Karaoğlu’nun ardından TKP’nin belediye meclis üyesi adayı olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi, kampüste gerçekleştirmiş oldukları basın açıklamasından deneyimlerini aktararak bu süreçte örgütlenme kelimesinin öğrenciler arasında nasıl yaygınlık kazandığından ve bu kelime üzerindeki olumsuz algının dağıldığından söz etti. Sözlerini bitirirken yaşamış önemli sanatçıların bulundukları ülkelerin komünist partisi üyeleri oluşlarına değinerek, salondaki gençleri örgütlülüğe ve sosyalizm için irade ortaya koymaya çağırdı.

Etkinliğin son kısmında Zehra Güner Karaoğlu, gençliğin sorularını yanıtladı.

TKP MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ADAYLARI GİRNE MAHALLESİNDE EMEKÇİLERLE BULUŞTU

Seçimlere altı gün kala, Girne Mahallesi’ndeki emekçilerle kahve toplantısında buluşan TKP adayları, “gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir ülkeyi birlikte kurabilmek için adayız” dedi. 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Maltepe Belediye Başkan adayı ve belediye meclis üyesi adayları, Maltepe’de düzenlenen kahvehane toplantısında Girne Mahallesi halkıyla buluştu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, ilk konuşmayı TKP Maltepe Belediye Başkan adayı Zeynep Yıldız Koç Savaş yaptı.  

Düzen partileri arasındaki farkların silikleştiğinin ve siyasette ilkelerin ortadan kalktığının altını çizen Koç, “eğer ki ülkenin gidişatından memnun değilsek, bunu değiştirmeye aday olmak için ilkeleri, doğrultusu belli olan partiler ve örgütlülük gerekir. Komünistler bunun bilinciyle mücadele ediyor” dedi. Koç, Maltepe’de gündemde olan rant tartışmalarına ve yağmaya değindiği konuşmasında, bu tartışmaların hedefinde bulunan Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, konuya ilişkin dokuz adet soru yönelttiklerini ancak Kılıç’tan yanıt alamadıklarını belirtti. 

Komünist adaylara verilecek her oyun, insanın insanı sömürdüğü bu sistemi reddetmek anlamına geldiğinin altını çizen Koç, “verilen her oy, parası olanın daha fazla para kazanmak için siyaset yapmasına sokulan bir çomak, patronların, gericilerin gemisinde açılan bir gediktir. Türkiye Komünist Partisi adayları, Nazım’ın güzel söyleyişiyle, ‘gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan’ bir ülke için adaydır. Ve biliyoruz ki bunu birlikte başarabiliriz” sözleriyle toplantıya katılanları hem oy vermeye hem de birlikte mücadele etmeye çağırdı. 
Koç’un ardından Maltepe belediye meclis üyesi adayları söz alarak, kısaca kendilerini tanıttı.

Doğma büyüme Maltepeli olan Sevgi Saklamaz, belediyelerin rant kapısı olmasına karşı komünist adaylara güç verilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “belediye meclis üyelerinin kendileri dahi belediyeyi bir rant kapısı olarak görüyor ve bu şekilde çalışma yürütüyor. Bununla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Belediye meclis üyesi adaylarından Deniz Yıldız ise çocukluğunun Küçükyalı ve Çınar’da geçtiğini ve son yıllarda kurulan rezidanslarla ve AVM’lerle mahallelerin tamamen değiştiğini, masumiyetini yitirdiğini ve insan ilişkilerinin eski sıcaklığının ortadan kalktığını belirtti. 

Belediye meclis üyesi adayı Serdar Oktay da endüstri tasarımı eğitimi aldığını, özel uzmanlık alanının ise kent tasarımı olduğunu belirterek, mevcut düzende kentlerin halk için tasarlanmadığının altını çizdi.

Belediye meclis üyesi adayı Uğur Kenan Erkan ise 30 yıldır Maltepe’de yaşamakta olduğunu söyledi. Grafiker ve sanatçı olan ve pek çok sergi açmış olan Erkan, her mahallede her sokakta insanların sanata kolaylıkla ulaşılabilmesi için çalışmalar yapılmasının önemine değindi. 

Sorularla devam eden toplantının ardından katılımcılar seçim günü oyları koruyabilmek için müşahit formlarını doldurdu. 

Toplantı, Altayçeşme Semt Evi’nin, 30 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te yapılacak açılışına yönelik davetle sona erdi.

TKP BÜYÜKÇEKMECE MAHALLE TOPLANTISI

TKP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Övünç Ballı emekçilerle buluştu ve oy istedi.

TKP ADAYLARI İZMİR BORNOVA'DA EMEKÇİLERLE BULUŞTU

İzmir Bornova Down Cafe'de TKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Senem Doruk İnam ve Bornova Belediye Başkan Adayı Cenk Kavut emekçilerle buluştu ve oy vermeye çağırdılar.