Kılıçdaroğlu: 7 hakim YSK içindeki çetenin organlarıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 'YSK’nın içindeki çete mensubu 7 hakim böyle bir karar verdi' diyen Kılıçdaroğlu, 'Çete mensubu sözde hakimler' diyerek isimleri sıraladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İstanbul seçimlerini iptal eden YSK'ye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "O yedi adam YSK içindeki çetenin organlarıdır. Yedi tane çete mensubu, sözde hakim. 7 sözde hakim, çete mensubu, AKP’nin arka kapıdan belli çevreleriyle hareket edip, seçimi iptal ettirdiler" dedi.

Kılıçdaorğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bu grup toplantımız biraz farklı. Tek konumuz var; hukuk. Tek konumuz var; toplumun vicdanı. Tek konumuz var demokrasi. Milletin iradesine kumpas kurmaya kalktılar. Hakimlerle birlikte kumpası kurdular. Onlara demokrasiyi öğreteceğiz.
  • Yerel seçimler yapıldı. Köy köy, mahalle mahalle, il il gezdiler. Dünyanın iftirasını attılar. Vatandaş tercihini kullandı, oyunu verdi. Demokrasiden yana oyunu verdi. Ama bunlar demokrasiye, milletin iradesine kumpas kurdular.
  • YSK’daki sözde hakimler demokrasi adına utanırlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim dendiği için utanırlar mı bilmiyorum. Esen rüzgara göre değil, kanuna göre karar veren bir YSK istiyoruz.
  • İnandığımız yoldan bizi çeviremezsiniz dedik. Vatandaşlarımız demokrasiden yana, hukuktan yana oyunu kullandı. Hakim dediğin kişi verdiği kararın arkasında durur. Hakim dediğin kişi vicdanına göre karar veren adamdır. Hakim dediğin adam esen rüzgara göre yön değiştiren adam değildir. Hakim dediğin kişi satılık adam değildir.
  • YSK’daki sözde hakimler demokrasi adına utanırlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim dendiği için utanırlar mı bilmiyorum. Esen rüzgara göre değil, kanuna göre karar veren bir YSK istiyoruz.

  • İnandığımız yoldan bizi çeviremezsiniz dedik. Vatandaşlarımız demokrasiden yana, hukuktan yana oyunu kullandı. Hakim dediğin kişi verdiği kararın arkasında durur. Hakim dediğin kişi vicdanına göre karar veren adamdır. Hakim dediğin adam esen rüzgara göre yön değiştiren adam değildir. Hakim dediğin kişi satılık adam değildir.

  • Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalmaz. Adalet devletin temelidir. Sandık Kurulları'nı biz oluşturmadık. AKP de oluşturmadı. Sandık Kurulu Kanunu’na göre YSK tarafından oluşturuldu. Son iki seçim de bu kurullarla yapıldı. Hiçbir şey bulamadılar, kendi oluşturdukları sandık kurulları nedeniyle seçimi iptal ettiler.

  • O yedi adam YSK içindeki çetenin organlarıdır. Yedi tane çete mensubu, sözde hakim. 7 sözde hakim, çete mensubu, AKP’nin arka kapıdan belli çevreleriyle hareket edip, seçimi iptal ettirdiler.

  • Kumpası CHP yapmadı ama bilmediğimiz birilerinin henüz tam olarak bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz’. Cümleyi anladınız mı bilmiyorum ama o 7 hakim anladı bunu ve seçimi iptal etti. Ki onlar YSK’nın içindeki çetenin organlarıdır.

  • Değerli bir gazeteci Deniz Zeyrek, “YSK'dan AKP'ye ‘Başvuruyu yenileyin, yoksa usulden reddedilecek' mesajının gittiğini, bunun üzerine AKP'nin 20 Nisan'da KHK'lıların durumunu bahane edip başvuruyu yenilediğini bir çok kaynaktan doğrulattım” diye yazdı. Bugün geldiğimiz noktada iktidar mensuplarının YSK'da 7 taşeronu vardır.

  • Yüksek Seçim Kurulu'nda görev yapan çete mensuplarının adlarını açıklıyorum. Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası, Refik Eğri. Eğri, soyadı ne kadar manidar değil mi?

  • İktidar sahiplerinin gücünü kullanarak, demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak YSK’nın tarihi sorumluluğudur demiştik. Ramazan günü haram yemeyi kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri hakimlerin görevi oldu?

  • Seçim yenilenecekse 39 ilçede yenilenir, neden sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi? Sen neye göre karar veriyorsun? Bu hukuka saygı duyulmaz, bu hukuka saygı duymak adaleti dışlamaktır.

'İBB BAŞKANLIĞI TABELASINA T.C'Yİ EKLEDİ, BU DA BAHÇELİ'YE KAPAK OLSUN'

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tabelasına T.C.’yi ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun. '0-4 yaş arası çocuğu olan annelere, 0-12 yaş arası çocuklara ulaşım bedava olacak, öğrenci akbiline indirim yapacağız' dedi. İmamoğlu Ankara’dan değil, 16 milyondan talimat alacak. Halkın derdine derman olacak ve harcanan her kuruşun hesabını verecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.
  • Ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimden galip çıkacağız. Hiçbir şekilde gücünüz bizi etkilemez. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saray’dan güç alanlar bir gün tarih önünde hesap verecek.
  • Türkiye’nin tüm demokratlarını İstanbul için göreve çağırıyorum. Sorun artık bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorunu değil, sorun bir demokrasi sorunudur, ahlak sorunudur.
  • Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlikle mücadele etmek bizim namus borcumuzdur. Herkes için adalet olmalıdır. Adalet egemen güçlerin değil, 82 milyonun adaletidir. Üç kağıtçıdan hakim olmaz. İstanbullulara sesleniyorum, eğer vicdan taşıyorsanız bu çetelere ders vermek zorundasınız. Milletin iradesini yok sayarak birilerine yaranmaya çalıştılar. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar ağır ve kötü bir miras daha bırakamaz.
  • Ortada bir hukuk cinayeti var. Fail de belli, azmettirenler de belli. Her şeye rağmen bu milletin ferasetine güveniyorum. 23 Haziran'da İstanbullular ellerini vicdanlarına koyup, yeniden bir tarih yazacaktır.
  • Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değil, 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kısa süre içerisinde ne yaptı Ekrem İmamoğlu? Suda indirim yaptı; sırtı kalınlar için değil fakir fukara için.