İstanbul seçim derdinde, ankorlar moderasyon

Yıldırım - İmamoğlu tartışma programı, 23 Haziran oylamasına iki hafta kala, merakla beklenen bir yeni durum olarak ortaya çıktı. Programı yönetecek gazetecinin kimliği konusu da sıcak gündemlerden birisi oluverdi. Bunun için aday olan gazetecilerin ortaya çıkardığı görüntü ise "Gazetecinin kariyerizmi değme siyasetçide yok" dedirtiyordu.

Binali Yıldırım'la Ekrem İmamoğlu'nun bir canlı yayında tartışmaları fikri, önce "bir sorayım" dediği söylenen Yıldırım'ın olumlu sinyaller vermeye başlamasıyla birlikte seçim gündemini belirler hale geldi. Derken Binali Yıldırım'ın açık olumlu yanıtı haberlere düştü.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ANLAMLI VE ÇOK DEĞERLİ: BEN KENDİM UĞUR DÜNDAR

Binali Yıldırım, İmamoğlu ile tartışma programına çıkmaya hazır olduğunu ilan ederken, programın yönetimi konusunda kendi tercihinin Uğur Dündar olacağını da söylemişti.
Uğur Dündar'ın konuyla ilgili teşekkür mesajı şöyle oldu:

Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn.B. Yıldırım ve Sn. E. İmamoğlu'nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur. Halkımızın yıllardır Türkiye'nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum.

Altını çizmekte fayda var, Uğur Dündar son derece anlamlı ve değerli bulduğu şeyi şöyle ifade ediyor: Halkımızın yıllardır Türkiye'nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin her iki aday tarafından paylaşılıyor olması.

Uğur Dündar'ın programı yönetecek isim olarak ortaya atılmasının ardından, önce Binali Yıldırım'ın Dündar tercihi tartışılmaya başlandı. Medyadaki pek çok kalem, bunun nedenleri üzerinde dururken bir yandan da başka isimler de ortaya atılıyordu.

Dündar'ın, moderatörlüğü üzerinden "her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını" gördüğü için tartışmanın yönetimini üstlenmeyeceğini açıklamasıyla birlikte medyada ilginç gelişmeler oldu.

FATİH ALTAYLI DA BEN BURADAYIM DEDİ

Böyle bir tartışma programı için ilk çağrıyı yapan Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz, Dündar'ın çekilmesiyle birlikte tekrar öne çıkan aday oldu.

Elbette başka adayların belirmesi ve birbirlerine sataşmalarıyla birlikte.

Fatih Altaylı, "işin" Didem Arslan'ın hakkı olduğunu ama kendisi düşünülürse gayet iyi yöneteceğini yazdı.

AHMET HAKAN - DİDEM ARSLAN YILMAZ KAPIŞMASI

Ahmet Hakan, Didem Arslan Yılmaz için şu satırları yazdı:

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun yapacakları tartışmanın kendi programında gerçekleşmesi için… Resmen ve alenen… Ayılıyor, bayılıyor, ölüyor, bitiyor. Yahu bacım! Madem üç kuruşluk reyting için bu kadar çirkinleşeceksin… Al senin olsun!

Didem Arslan Yılmaz şöyle cevap verdi:

Sayın Binali Yıldırım, Sayın Ekrem İmamoğlu şu anda siyaset gündeminin en önemli iki ismi. Programıma iki değerli adayı davet etmek işimin gereği. Bu yayını çok istiyorum... BİR SAKINCASI MI VAR?

Bununla da yetinmedi ve Ahmet Hakan'a eski kirli çamaşırları hatırlattı:

Bel altı vurmam çirkeflik yapmam. Bir örnek verim; tatildeki kanal patronunun ayağına kadar gidip bir sunucuyu kovdurmaya çalışsaydım, bu sadece ekmekle oynamak değil, çirkeflik olurdu. Ben böyle bir kötülük yapmam!!!

CÜNEYT ÖZDEMİR OLMADAN OLUR MU?

Bu sırada Cüneyt Özdemir'in başlattığı twitter kampanyası geldi:

Sonunda İsmail Küçükkaya adı kesinleştiğinde Özdemir şöyle bir soğukkanlı tebrik mesajı yayımladı.

FİNALDE YİNE MAĞDURİYET VAR

Didem Arslan Yılmaz'ın tebrik mesajı ise oldukça duygusaldı. Yılmaz "Bu süreçte tek kazancım, dost görünen ikiyüzlüleri tanımak oldu" dedi ve kendisine destek olan kadın gazetecilere teşekkür etti.