Erdoğan: Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar, şu CHP'ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Rize mitingi sırasında çoğu şu an tutuklu bulunan HDP'li isimlerin PKK hakkında yaptığı açıklamaları izletti. Erdoğan, 'Ey Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın, rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der' diye sordu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Rize'de miting düzenledi.

Burada şu anda çoğu tutuklu bulunan HDP'li isimlerin PKK hakkında yaptığı açıklamaları izleten Erdoğan, "Bay Kemal, sen kimlerle berabersin? Sözde İYİ Parti, sen kimlerle berabersin? Ey Saadet Partisi, sen kimlerle berabersin? Ya rahmetli Erbakan kalksa bunlara ne der?" ifadesini kullandı.

Erdoğan devamında CHP'nin "Atatürk'ün partisi" nitelemesiyle özdeşleştiğini belirterek şunları kaydetti: "Ah ah, ne hallere düştüler. Yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk diyorlar. Ya sizin Atatürk ile ne ilginiz var? Şu CHP'ye Osmanlı tokadı vurmaya hazır mıyız?"

İŞSİZLİK VE ENFLASYON

Erdoğan "kötümserlik yayarak, olumsuzluk pompalayarak kendilerine alan açmaya çalışanlar" olduğunu ileri sürerek "Milletimizin moralini bozmak için yapmadıkları işgüzarlık kalmadı. Şimdi de işsizliği dillerine doladılar" dedi. Erdoğan "Ağustos ayında büyük bir ekonomik saldırıya maruz kaldık. Bu sebeple istihdamda bir miktar daralma ortaya çıktı" dedi.

Enflasyonun yeniden yüzde 6-7 seviyelerine düşeceğini söyleyen Erdoğan, "Çünkü bize böyle 20-19 buralarda enflasyon yakışmaz, bunu da aşacağız. Enflasyonunu hararetini inşallah daha da düşüreceğiz" ifadesini kullandı.

ELEKTRİK SULAMA TARİFESİ

Erdoğan konuşmasının devamında "iki önemli haberin müjdesini vermek istiyorum" diyerek elektrik sulama tarifesini tüm tarımsal faaliyetleri içine alacak şekilde genişlettiklerini söyledi. Erdoğan "Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, seracılık yapanlar da artık tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimli elektrik kullanabilecekler" dedi.

'SONDAJ İŞİ NASİP İŞİ'

Erdoğan "İkinci müjdemiz, yeni sondaj gemimiz. Adını 'Fatih' koyduğumuz ilk sondaj gemimiz halen Antalya açıklarında faaliyet gösteriyor. Yeni gemimizi aldık, adını 'Yavuz' olarak belirledik. Ve getirip Yalova açıklarında demirledik. Bakım ve kontrol çalışmalarının ardından 'Yavuz' da Akdeniz'de petrol sondaj çalışmalarına başlayacak" dedi.

"Türkiye olarak Doğu Akdeniz'deki ve Karadeniz'deki doğalgaz ve petrol haklarımızı en iyi şekilde değerlendirmekte kararlıyız" diyen Erdoğan, "Sondaj işi bir yönüyle hesap kitap, bir yönüyle de nasip işidir. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de araya araya inşallah bulacağız" diye konuştu.