Erdoğan: Anket ciddiyetleri kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim anketlerine ilişkin olarak 'Bundan 5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Biz kendimiz yapıyoruz' dedi. ABD'nin Suriye'de YPG'ye verdiği silahlar konusunda 'gerekirse pazarlığımızı yaparız' diyen Erdoğan, Rusya'dan S-400 alımı konusunda ise geri dönüş olmayacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TV 360 ve 24 TV ortak yayınında yaptığı açıklamada seçim anketlerine ilişkin olarak "Bazı anketlerin manipülasyon için kullanıldığına şahit oluyoruz. Bundan 5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Biz kendimiz yapıyoruz" dedi.

31 MART SONRASI YİNE KAYYUM

Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta ise Erdoğan, "Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders. 31 Mart'tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız. Kayyumların başarısını görmemek bakar kör olmaktır. Bunun en güzel örneği, Diyarbakır'dır" dedi.

Erdoğan, "Ben, HDP'ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım" diye konuştu.

'BİZİ DE SATTI BU KADIN'

Bugün Meral Akşener'in Denizli'deki konuşmasıyla ilgili olarak ise Erdoğan "Biz partimizi kurarken bizi de sattı bu kadın" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi: “PKK’ya karşı başarının ardından halkımızın güveni var, desteği var. Ama Bay Kemal bundan rahatsız, ‘Niçin, bunlarla bu mücadele veriliyor’ diyor. Başka kim rahatsız, HDP rahatsız. Bugün Denizli konuşmasına bakıyorum ki, Meral Hanım da bundan rahatsız. Bu mücadeleyi teröristlere karşı veriyoruz. Sana ne oluyor Meral Hanım, hani sen milliyetçiydin ya, hani ülkücüydün ya… Ne oldu sana? Bir anda istikametini kaybettin. Önce bir kendine gel. Biz partimizi kurarken bizi de sattı bu kadın. Bir anda kayboldu. Benimle beraber partimizi kurarken belli yerlere geldi, ondan sonra Afyon’da ortadan kayboldu. Böyle birisi bu."

GÜVENLİ BÖLGE 

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'de "güvenli bölge" konusunda "kararlı bir duruş sergilediğini" ancak ABD derin devletinin engellemelerinin olduğunu savundu.

Erdoğan "Trump aslında süreçte kararlı bir duruş sergilemedi dersem yanlış olur, sergiledi. Fakat her liderin etrafında da birileri var. Sürekli bir şeyler söylüyorlar. Bu noktada Amerika'nın bir müesses nizamı var. Bir derin devlet de diyebiliriz. Bunların engellemeleri söz konusu. Bu özellikle bizim için de en temel sıkıntılardan bir tanesi. Nitekim ABD'nin PYD ile YPG terör örgütüyle ilişkisine son vermesi şart. Eğer ilişkisine son vermezse sıkıntımız devam eder. Trump etrafındakilerin bazılarını görevden aldı ama kayıplar malum bu duruma geldi" diye konuştu.

Suriye'de "güvenli bölge" konusuna ilişkin Erdoğan "Türkiye'nin dışında birisine buranın kontrolünün verilmesine biz evet diyemeyiz. Çünkü her an buradan bize saldırı olur. Biz ABD'nin Suriye'den çekilme sürecini sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Şu anda henüz bu adımlar atılmış değil" dedi.

Erdoğan "Amerika, silahları alıp gidecekse malıdır götürsün. Götürmeyecekse bize versin, gerekirse pazarlığımızı yaparız, kalkıp teröristlere vermesin" ifadelerini kullandı.

'S-400'DE GERİ DÖNÜŞ OLAMAZ'

Erdoğan Rusya'dan S-400 alınmasına ilişkin olarak ise "S-400 konusunda bu işi bitirdik biz. Kredi şartlarından, ortak üretime varıncaya kadar bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı, bitti" dedi. Erdoğan "Geri dönüş asla olamaz. Bu ahlâki olmaz. Bu ahlâksızlık olur. Kimse bize tükürdüğümüzü yalamasını istemesin. Biz farklı siyasiyiz. Patriotları Obama döneminde konuştuk. Sayın Trump'la konuştuk. Biz hâlâ verebiliyorlarsa verin dedik. Şartlar, kredi, ortak üretim uygunsa tabii. Ortak üretim, teknoloji, kredi şart. Ben size vereyim ama anahtar bende olsun, kusura bakma. Böyle bir şey olmaz, bunlar tarih oldu. Biz S-400'de anlaştık. Belki S-500'e gireceğiz. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini Temmuz'da yaptılar. İnşallah ilk partiyi Temmuz'da alacağız" diye konuştu.