Darbe bilimci Rasim O. Kütahyalı...

Rasim Ozan Kütahyalı, "Özgürlüğün çarpıntısıyla" hem kendi sarsılıyor hem de dünyayı sarsıyor. Bu çocuk sanırsınız ki "sol"cuymuş! söylediklerine bakarsanız sıkı bir "demokrat"mış! "Özgürlük"çülük mü? Bir alev gibi ruhunu sarmışmış! Dahası mı? Var tabii, alemlerin bilicisi, allame-i cihanmış! Tarifi imkansız bir değer her yanıyla bu çocuk... Ama bir yanı var ki, diğer bütün özelliklerini gölgede bırakıyor: Darbe bilimci Rasim! TV programlarına çıkarıldığında "D" demeden leblebiyi anlayacak kadar bu alanın uzmanı. Şımarık ve korkak-saldırgan uslübuyla kifayetsiz "şovmen"liğe soyunur ekranda. Aklını yetersiz bulan herkes Rasim'i izlemeli, dinlemeli, okumalı... O'nda akıl çok, nerden alır bu akılları bilinmez ama paçalarından taşacak kadar çok akıl ısmarlamışlar bu çocuğa satsın diye. Kaça alır, kaça satar bilemeyiz ama ilim irfan sahibi olmak isterseniz mutlaka takip edin Rasim'i... Ama sinirlenmeyin lütfen, çocuğun işi bu.

Ehh, tam "Rasimlik günler" yaşıyoruz bu aralar. Yalnız "Rasimlik günler" değil, aynı zamanda "Taraflık günler" bu günler... İkinci darbe günlüklerinden iyi malzeme çıkardılar halkı, muhalifleri ürkütmek adına. Günlüklerin doğruluğu yanlışlığı ayrı bir tartışma konusu. Türkiye tarihini didiklerseniz, benzerlerini her dönemde bulabilirsiniz.

Rasim'in Taraf'taki abisi-ablası, onun kadar yürekli değil. İkisi de zil takıp timsah gözyaşları dökmüşler bugünkü köşelerinde. Yasemin Çongar'ın yazısının başlığı: Balbay'ın günlüklerini okumanın hüznü. Yazının başlığında, zil sesleri ve timsah göz yaşları hissedelebiliyor. Çongar yazısında, "'gazeteci' kimliğinin artık sadece bir 'kisve' olduğunu" belirterek ihbarcılık yapıyor, ihbar ettiği kesime karşı "utanç ve öfke" duyuyor, "keşke doğru olmasa" kıvırtkanlığının ardından duyguları "acıma" hissine dönüşüyor. Ama yazının bütününe "zil sesleri" hakim.

Ahmet Altan abisi de, "Günlükler" başlıklı yazısında, üzülüyor, akıl öğretiyor, bu denli yüksek siyasal ihtirasa hayıflanıyor. Ahh Mustafa ahhh, otursaydın oturduğun yerde, diyor ama kendisinin, "kadın ruhunu en iyi anlatan" romanlar yazarken neden oturduğu yerde oturmayıp, taraf olduğunu söylemiyor. Onun yazısında da zil sesleri ve ek olarak kase-i fağfurdan çıkan daha ürkütücü seslerle birlikte timsah gözyaşları var.

Ama Rasim onlar gibi değil, boynuz kulağı geçmiş anlaşılan. Alemlerin bilicisi Rasim, halkımızı darbelere karşı uyarma görevini bugünkü yazısında eksiksiz yerine getirmiş:

"Darbe önleme amaçlı erken uyarı sistemi!"* yazısının başlığı. Üç başlıkta uyarmış halkımızı darbe bilimci Rasim:

"1. Her kim ki mason, sabetayist, Yahudi, siyonist anahtar sözcükleriyle şu an yaşadığımız ülkeyi yorumlamaya kalkıyorsa oradan kaçın!!..." demiş ve eklemiş, derin yapılanma operasyonu tarafından kullanılmak üzeresiniz! Açıkça, İsrail'le "stratejik ortaklığımıza" zarar verecek işlerle ilgilenmeyin, bırakın İsrailli pilotlar Konya'da eğitim görsün, bırakın İsrail uçakları, Filistinli bebeleri öldürsün. Bırakın ABD-İsrail-Türkiye-Barzani planı ülkemizin geleceğini belirlesin. Bunlara karşı çıkarsanız, derin yapılanmanın içerisinde bulursunuz kendinizi.

"2. Her kim ki Darwin, evrim, yaratılış anahtar sözcüklerini duyduğu an bilsin ki bir derin yapılanma tertibi devrededir!!!" Burada da açıkça, ey bilim insanları, ey ülkenin aydınlık fikirli insanları, bırakın TUBİTAK'ın yayınlarından Darwin-evrim def edilsin, gericilik fesiyle, cübbesiyle, çarşafıyla bu ülkede özgürce salınsın, gezinsin uyarısında bulunmuş Rasim. Karşı çıkarsanız, derin yapılanmanın kurbanı olursunuz.

"3. Eğer herhangi bir AKP toplantısında birileri aşırı övgü pankartları açıyorsa ya da bir ayet ya da hadis okumaya başladıysa... bilin ki orada yeni bir operasyon var demektir!!" Rasim'in 3. uyarısı açıklamayı gerektirmeyecek kadar açık. Yeni Şafak'taki, Zaman'daki, Sabah'taki... AKP severler Rasim'in bu çıkışı karşısında hepiniz AKP'cilikte nal topluyorsunuz.

Son olarak Taraf'ı sol ya da solun dostu bulan solcu dostlarımıza da bir çift sözümüz var. Sol'un Taraf gibi, Rasim gibi dostu varsa düşmana ne hacet!

*18 Mart 2009, Taraf Gazetesi, Özgürlüğün çarpıntısı, Rasim Ozan Kütahyalı

Ali Önder Öndeş