Zaytung yine haber atlattı!

Günlük gelişmeleri espirili bir dille kaleme alan Zaytung internet sitesi, son Ergenekon dalgasında yine muhalif gazetecilerin hedef alınmasını yayınladığı bir yazıyla hicvetti.

Ergenekon operasyonun "muhalif gazeteci avına" dönüşmesini Zaytung da atlamadı. Ancak, Zaytung, "Evlilik Planları Yapan Genç Gazeteci, Ergenekon Gözaltısını Bir An Önce Aradan Çıkarmak İçin Savcılığa Dilekçe Verdi" spotlu haberiyle diğer basın organlarına fark atarak, haber atlattı.

Türkiye'nin içine düştüğü durumu mizahi bir dille anlatan yazı şöyle:

Yeni Cephe gazetesinde köşe yazarlığı yapan genç gazeteci Ulaş Viranyer(29), son Ergenekon operasyonunda da gözaltına alınmamasının ardından savcılığa dilekçe vererek gözaltı tarihini erkene aldırmak için resmi başvuruda bulundu. Mesleğinde ilerleyebilmek ve nişanlısı ile evlenebilmek için vatani görevini bir an evvel yapmak istediğini söyleyen Viranyer, "Gözaltı büyük engel, mümkünse en kısa zamanda aradan çıkarmak lazım." diyerek, bir sonraki dalgada içeri alınabilmek için savcılığa dilekçesiyle birlikte cemaat hakkında yazmayı planladığı iki kitabın taslaklarını da verdiğini belirtti.

"Artık önümü görmek istiyorum"
Son Ergenekon dalgası ile birlikte Nedim Şener, Ahmet Şık gibi gazetecilerin gözaltına alınması kamuoyunda büyük yankı bulurken, basının genç kalemlerinden Yeni Cephe gazetesi yazarı Ulaş Viranyer son operasyonda da sıranın kendisine gelmemesinin üzüntüsünü yaşıyor. Muhalif kimliğiyle tanınan Viranyer, halen gözaltına alınmadığı için kendisine düzenli bir hayat kuramadığını ifade ederek "Son çare olarak savcılığa resmi başvuruda bulunmak durumunda kaldım. Artık ben de önümü görmek istiyorum" dedi.

Hükümete muhalif yazılarından ve cemaatle ilgili kaleme almayı düşündüğü iki kitaba ait taslaklaklardan oluşan kalın bir dosyayla birlikte dilekçesini savcılığa verdikten sonra, adliye önünde mikrofonlara konuşan Ulaş Viranyer, Ergenekon tutuklanmasını aradan çıkartamadığı için ne gazetecilik kariyerinde yükselebildiğini ne de nişanlısı ile uzun vadeli planlar yapabildiğini belirterek yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

"Muhalif kimliğim sorgulanmaya başlandı"
"Son 2 yıldır ha bugün içeri girerim, ha yarın sabah tutuklanırım derken ne işime konsantre olabildim, ne yuvamı kurabildim. İnşallah şu dilekçemi hemen işleme koyarlar da bir sonraki dalgada gözaltına alınır, 8 ay 10 ay artık ne kadarsa süresi aslanlar gibi yatar çıkarım" diyen genç gazeteci, halen gözaltına alınmaması nedeniyle muhalif kimliğinin de çevresi tarafından sorgulanır hale geldiğini ifade etti.

Viranyer, çalıştığı gazetedeki mesai arkadaşlarının bile bir süredir kendisine "Naber lan yandaş medya?" diye takılmaya başladıklarını söylerken, daha büyük bir gazetede daha iyi bir maaşla çalışma planlarının nasıl sekteye uğradığını da şu sözlerle anlattı:

Torpil çabaları sonuçsuz kaldı
"İş görüşmelerinde daha adımı sormadan Ergenekon gözaltısı durmumu soruyorlar. Olumsuz yanıt verince de 'Gözaltını yap öyle gel' diyorlar. Adamlar da haklı, bir şey diyemiyorusun ama artık ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hükümeti eleştirmekse eleştirmek, cemaat kitabıysa cemaat kitabı. İtiraf etmek gerekirse en son 3 ay önce bir milletvekili tanıdığı araya sokarak emniyetten torpil yaptırmaya bile çalıştım ama o da bir sonuç vermedi. 'Şu an kesin bir tarih veremiyoruz. Siz evinize gidin, zamanı gelince biz sizi oradan alırız' diyip yolladılar beni. İnşallah artık bu dilekçem dikkate alınır da, bir an evvel gözaltı borcumu öderim. Hangi örgüte üye olduğum da farketmez ama 'Devrimci Karargah'tan alırlarsa iyi olur, oranın gözaltısı rahat diyorlar..."

İşlemleri hızlandırmak ve gelecek olan görevli arkadaşların iş yükünü hafifletmek amacıyla daha önce gözaltına alınmış birkaç şüpheli ismi dahi şimdiden kendi elleriyle cep telefonuna kaydettiğini belirten Viranyer, bir sonraki dalgada da içeri alınmaması halinde çalıştığı gazetede açlık grevine başlayacağını söyleyerek açıklamalarına son verdi.