Yağdı yağmur çaktı Shimshek

İngiltere’den ithal, Tayyip Erdoğan kendisine kızdıkça “yarabbi şükür” diyebilen Majesteleri’nin Mehmet Şimşek’i, TEKEL direnişi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve “En İyi Çıkış Yapan Bakan” ödülünü alarak bu ödüle uzun süredir sahip olan Bülent Arınç’ı yerinden etti.

Mehmet Şimşek’in TEKEL’e ilişkin yapmış olduğu son açıklamalara geçmeden önce İngiliz Mehmet’in listedeki hızlı yükselişinin izlerini sürelim.

Türkiye çorap bile üretmesin: Milletvekili seçilmesinden hemen önce Adana’da katıldığı bir toplantıda tekstilcilere akıl vereyim derken canına mal olabilecek şu mealde cümleleri sarfetmiştir: Tekstili Çin’e bırakalım. Geleceğin Bakanı yanlış anlaşıldığını belirtmiş ve ardından “raki güzel, shish kebap güzel” diyerek gönülleri almayı bilmiştir.

Onlar halka değil fil: Kısa süre önce başlayan zam yağmurunun ardından “onlar zam değil vergi” diyerek listede yerini sağlamlaştırmıştır, prömiyer lig oyuncusu.

Az ye de kendine ekonomist tut: 6 Mart 2009 günü o dönemde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan Mehmet Şimşek, Gaziantep’e düzenlediği bir gezi esnasında, doların seyrini soran gazeteciye “Ben her gün size ekonomik değerlendirme yapmak zorunda değilim” diyerek Türkan Şoray kanunlarını açıklamıştı.

İşsizin iş aradığı nerede görülmüş: Geçtiğimiz bahar aylarında yukarıdaki çıkışı ile yetinebilecekken Briton Bakan listedeki yerini sağlama almak için tarihi bir çıkışa imza atmış ve “işsizler iş aradığı için işsizlik yüksek” demiştir. Bakan’ın mikrofonu elinden bırakır bırakmaz yakın çevresindekilere “damsızlar da dam aramaya başlarsa vay halimize” dediği rivayetler arasında.

Bana versinler o parayı piyasada tekel olurum: Bakan TEKEL işçilerinin kıdem tazminatına ilişkin yaptığı açıklamada, her bir işçinin 30 bin lirasına el konulmaya çalışılmasını şu sözlerle savunmuştur: Biz 10 bin lira veriyoruz. 10 bin lira ile piyasaya atılıp başarılı olan çok işadamı tanıdım.

Postmodern Marie Antoinette Mehmet Şimşek geleneğini bozmamış, azla yetinmeyerek TEKEL işçileri ile yaptığı açıklamada son bombasını patlatmış: Tek suçumuz TEKEL işçilerine merhamet göstermek.

Bakan Mehmet Şimşek, fotoğrafta, yaptığı çıkışlar neticesinde ödülünü Tango ve Cash filmindeki unutulmaz kötü adam performansı ile tanıdığımız Recep Bülbülses’in elinden alırken görülüyor.

Suikast planı haberleri ile bu yıl da ödülü çantada keklik gören Bülent Arınç, jürinin kararı açıklaması esnasında gözyaşlarına hakim olamazken açıklama yapmadan salondan ayrıldı.