Taraf'tan şok iddia: TEKEL Mitingi'nde radyoaktif serpinti

Taraf gazetesi, son yılların en büyük işçi eylemine "küçülteç”le baktığı gibi, konuyu bilmeyenleri radyoaktif saldırı olasılığı açısından tedirgin edecek bir foto seçmeyi de becerdi...

TEKEL işçilerine ve onların AKP'nin talan siyasetine karşı verdikleri mücadeleye olan ilgi ve sevgisini her fırsatta gösteren Taraf gazetesi (Örnek olsun, Taraf'ın konu ile ilgili yapmış olduğu sınırlı sayıdaki haberden en büyüğünün başlığı yazım yanlışları ile "Polis tekel işçilerini göle döktü" idi) konuyla ilgili bir bomba haber daha yaptı.

Beş on kişilik "sivil" eylemleri Türkiye siyasi tarihinin dönüm noktasıymış gibi duyurması ile tanınan Taraf gazetesi, son yılların en kalabalık işçi eylemlerinden olan ve 100 bin kişinin katıldığı TEKEL Mitingi'ni 25 bin kişilik olarak bildirmeyi tercih etti. Taraf gazetesi, birinci sayfadaki sayıyla 4, yazıyla dört satırlık haberinin üzerinde bir de fotoğrafa yer verdi.

Söz konusu fotoğrafta 53 işçi ve bir şemsiye görünüyor ve fotoğraf işçilerin sarı yağmurluklarının üzerine giymiş oldukları sendika önlükleri dışında eyleme ilişkin hiçbir bilgi vermiyor. Ancak bu kare, Taraf'ın ileriki günlerde yapacağı "Ergenekoncular, Ankara'da radyoaktif saldırı yapacaktı" haberinin bir işareti olarak yorumlanıyor.