Tahammülsüzlüğümüz demokratlığımızdan

Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın eşcinselliğin hastalık olduğuna ilişkin sözlerinin ardından İslamcı örgütler gelen tepkilere karşı Kavaf'a destek veren açıklamalar yapmışlardı. İslamcıların Kavaf'ın açıklamalarına tam gaz desteği çeşitlemelerle devam ediyor.

İslamcıların eşcinsellere olan tahammülsüzlüğü ise Türkiye'de yerleşen "islami demokrasi"nin sınırlarını gözler önüne seriyor.

Taraf'ın müftüsü Hilal Koca, "demokrasi bize biat etmektir" mealinde bir açıklama yaparken, duruşunu Hüseyin Üzmez'in "çocuk suistimali" vakasını savunmaya kadar götüren Türkiye gericiliğinin simge isimlerinden Abdurrahman Dilipak ise açıklamalarıyla gidişata ilişkin fikir verdi.

Abdurrahman Dilipak, hak kavramının sadece Allah'la ilişkilendirilebileceğini söyledi. Dilipak, " ‘Temel, tartışmasız bir hakikat’ hak olabilir. Böyle bir özgürlük, kişinin kendine zarar verme özgürlüğü var mı sorusunu akla getiriyor." derken, demokrasi gülü Taraf'ta türbanlı kadrosundan köşe kapan Hilal Koca'nın ibretlik açıklaması ise şöyle:

“Eşcinselliğin büyük günahlardan biri olduğu zaten çok açık... Sekülerci yaklaşımların, Müslümanların inançlarıyla çelişen bir şeyin toplumda ve devlet nezdinde kabul etmesini dayatması Kemalistlerden hiçbir farkları olmadığını gösterir. Kemalistler bizim için şunu söylüyor: Evlerinde namazlarını kılsınlar, camilere gitsinler ama toplumsal alana İslamî söylemi getirmesinler. Ama eşcinsellerin evlenmesine, evlat edinmelerine karşı çıkmak inancımın bir gereği. Birileri buna karşı çıkmamam gerektiğini söylerse, bu, onların totaliter olduğunu gösterir. Benim bu konuda susmamı istiyorlarsa, bu, farklılıklara tahammül etmediklerini gösterir. Günah olmadığını söylersen Allah’a şirk koşmuş olursun ve dinden çıkarsın.Ben eşcinselleri İslam’a çağırırım. Bir eşcinsel, eşcinselliğin günah olduğunu kabul etmiyorsa, zaten dinden çıkar. Ama eğer ‘ben tövbe ediyorum, eşcinselliğe karşı koymaya çalışıyorum’ diyorsa, din içinde konumlanabilir. Sonuçta eşcinsellik, bir Müslüman’ın başına gelebilecek en büyük imtihandır. Eğer eşcinselliği bırakırsa, bu sınavdan başarılı çıkar. Hepimiz imtihanlarla karşılaşıyoruz. İnsanlar kanser oluyor, çocuklarını kaybediyor. Alkolik, uyuşturucu bağımlısı insanlar var. Ayrıca nefsinle mücadele ettiğin oranda mükafat da alırsın."

Allah, demokrasimizin nimetlerini göremeyenleri ıslah eder inşallah.