Örnek bir yarışma: İmam Star

Malezyalı islamcılar AKP'li din kardeşlerinden önce davranıp İmam-star isimli örnek bir yarışma başlattılar. Yarışmaya neden "bizimkilerin" öncülük edemediklerini ve bunca islamcı televizyon kanalının ne işe yaradığını merak ediyor, Başbakan'dan özeleştiri bekliyoruz.

NTV'nin haberine göre Malezya'da televizyonda artık sadece şarkıcılar ve mankenler değil imamlar da yarışıyor. Cenaze yıkama, vaaz verme, Kuran okuma gibi başlıklarda kıyasıya yarışan "genç imamlar" büyük ilgi çekiyor.

Yarışmanın amacı "Malezyalının dine ilgisini arttırmak" olarak açıklanırken "Türkiyelinin dine ilgisini arttırmak" için neden hala böyle bir programın akıl edilmediğini merak ediyoruz.

Bunca islamcı televizyon kanalına rağmen, neden bir tanesi böyle bir program başlatmadı. Bu kadar kanal ne işe yarıyor diye sormazlar mı?

Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ne demeli? Bu kadar kadro sorunumuz var diyen Diyanet, neden böyle bir yarışmaya öncülük etmiyor? Tamam, internet sitesi kapatma yetkisi almak iyi de neden böyle projeler de düşünülmüyor?
Neden sadece sıkıcı Kuran Kursları ile yetiniliyor? Neden gençlerin imam olmayı tercih etmesi için böyle bir yarışma düzenlenmiyor?

İslam dünyasının liderliğine soyunduğumuz bu günlerde neden böyle yaratıcılıkları Malezya'ya bırakıyoruz?

Başbakan Erdoğan'ın konu ile ilgili bir özeleştiri vermesini ve acilen yandaşlarını harekete geçmeye çağırmasını talep ediyoruz.