ODTÜ'lü Prof: "Medet Ya Emperyalizm"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne Eskişehir Yolu üzerindeki A1 kapısından girdikten sonra ilk sağa dönerseniz Hazırlık Binalarını geçtiğiniz zaman sağınızda Eğitim Fakültesi binası, solunuzda İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin B Binasını bulursunuz. Bu binanın sizi oraya ulaştıran yola bakan kapısından girdiğinizde üçüncü katta Prof. Dr. İhsan Dağı'nın ofisi vardır. İhsan Dağı,…

Zaman'daki köşesinde neler neler yazmaktadır İhsan Dağı...

Daha öncesinde Türkiye'de istikrarsızlaştırıcı her iç dinamiğin her ne pahasına olursa olsun bastırılması konusunda fetva veren Dağı, bugünkü yazısında deyim yerindeyse "level" atlamış. Açık açık emperyalist merkezlere seslenen Dağı, Türkiye'ye müdahale çağrısında bulunmuş. Hem öyle müktesebata uyum konusunda baskı yapın falan diye de seslenmemiş Dağı, açık açık dünyadan gelen bir dalga olmadan Ankara oligarkları sarsılmaz demiş. Uluslararası dinamikler olmaksızın 'Ankara sultanları'nı yerinden oynatmak mümkün değil demiş. Sovyetler yıkıldı, Ankara rejimi yıkılmadı demiş. Anlayın artık 'Ankara rejimi' tek başına dönüştürülemez demiş.

Emre Aköz'ün geçtiğimiz günlerdeki sömürgeleşmenin nimetlerinden dem vurduğu yazısından, Taraf'ta Cumhuriyet'in temellerini sarsalım, yıkalım dediği yazısında Ahmet Altan'ın bıraktığı yerden almış lafı bunları eklemiş İhsan Dağı.

Bundan sonra gelecek çağrı bellidir: İşgalse işgal, bir kurtulalım artık şu yüklerden!