Kolböreğiyle lades... Çabucak...

Çalışma Bakanı ile Enerji Bakanı, yeni yıla madencilerle yerin 500 metre derinliğinde girdi. AKP'li bakanlar yine şaşırtmadı, işçileri "çabucak kandırdılar!"

Güzel ölüm hülyalısı Çalışma Bakanı'yla, işçileri 18 saat çalıştırma meraklısı Enerji Bakanı, yeni yıla madencilerle yemek yiyerek girdi, Anadolu Ajansı böyle yazıyor, Vatan Gazetesine göre ise "maden işçilerinin önünde yemek bulunmaması dikkat çekti", yani yeni yıla bakanlar yiyerek, işçiler yiyen-bakanlara bakarak girdi.

Bakanların tıkındığı, işçilerinse yutkunduğu masadaki menünün tavuk, dolma, börek, domates ve soğandan oluştuğunu öğreniyoruz. 6 yıldızlı otellerin güzelim New Year davetlerini Padişah'ın seçim fermanı yüzünden kaçıran ve hissesine düşen derin yerden bir avuç toprakla kalkmayı kafaya koyan Enerji Bakanı, yanında oturan madenciyi gözüne kestirip kendisiyle lades tutuşuyor. Yeni yıla birisini kekleyerek girmenin şahsi kısmetini artıracağından kuşkusu yoktur.

Tavuk şaşkınken keklenir deyişini iyi bilen sakallı bakan, kurbanına en zayıf yerinden, guruldayan karnından yaklaşıyor, "ladesim lades olsun mu, bölgesel asgari ücret 200 TL, günlük mesai de 18 saat olsun mu" sorusuyla (tabii bir süre önce Kayseri'de yediği yumruğu da düşünüp gardını alarak) madenciye önündeki kolböreğinden kol gibi bir parça ikram ediyor. Madenci enayi değil ama, yerin 500 metre derinindeki basıncın etkisiyle açlık ağır basıyor ve "yetmez ama evet" yanıtıyla kolböreğini kapıyor.

Sonrasını Bakan Yıldız gazetecilere kelimesi kelimesine şöyle aktarıyor: "Çabucak kandırdım!"

Madencinin "ben hiç olmazsa börek mörek bir şeyler yedim, ya o %58 ne yedi acaba" şeklinde mırıldandığını düşünebiliriz...

Mustafa Adalı (soL)