Jet Fadıl'ın oteline yıldız yetişmiyor!

Otelin yıldızlısı makbul. Hele resmi olarak belgelenirse tadından yenmez.

Fadıl Akgündüz, nam-ı diğer Jet Fadıl, bilindiği gibi Bayrampaşa'yı otelini kondurdu.

Bir insan otel dikerse eğer, yıldızının kaç tane olacağına karar vermek zorunda. Ama bu bile yetmiyor. Bürokratik vesayetten yeni kurtulan ülkemizde, hala cevval müteşebbislerin önü kesiliyor, otelin girişine asılacak nurlu yıldızlar mebzul miktarda mevcutken, kırtasiye işleri yüzünden ceberrut devlet tarafından mülk ediniliyor, adeta...

Jetimiz, Fadılımız da bundan muzdarip. Ne de olsa oteli saray gibiymiş. Saraylar otel yapılınca, yıldız sayısı 7 (yedi) oluveriyor. Jet Fadıl şöyle diyor:

"Bu özellikler hiçbir otelde bulunmuyor ve bunu sınıflandıracak bir kurum yok. Dünyada buna benzer tek otel Dubai'deki Burj El Arap Oteli ve bu otel yedi yıldızlı olarak açıklandı, ancak resmi belgesi beş yıldızlı. Caprice Gold da resmi olarak belgelenemeyen bir konfora sahip ve beş yıldız demek haksızlık olur. Konforu sağlayan hizmet standardı ve biz de bunu en üst düzeyde sağlıyoruz. Bunu takdir etmek de konuklarımıza ait. Yedi yıldızı resmi olarak belgeleyecek bir kurum varsa gider başvururuz ama yok."

Kurumu olsa gidecek, ama yok! Vah başımıza gelen... Dışarıdan alsak belgeyi? Diploma gibi denklik verseler?

Olmuyor. 100 yıldır başımıza tebelleş olan bürokratik vesayet, Jet Fadılımızın da karşısına dikiliyor, bu müceddit müteşebbisin önüne bir heyula gibi dikiliyor.