Hat-trick'siz Türk olmaz mı?

Başbakan birisine "Biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi sıra sende, senden de 3 çocuk bekliyorum" dese ne düşünürsünüz? Yani başbakanın "üzerine düşen"in ne tür bir iş olduğunu düşünürsünüz nihayetinde 3 çocuğu yapacak olan sadece ve sadece müstakbel anne-baba ki, başkalarına düşse düşse... afedersiniz yani, ne düşebilir?

Hadi diyelim anne-babanın çocuk yapmasına mani bir tıbbi problemleri var, bu durumda da düşse düşse ancak jinekologların ve ürologların üzerine bir şeyler düşebilir, oysa tüccar başbakan, bırakın tıbbı, tıbbi malzeme pazarlamacılığından bile bihaberdir.

Olay şudur: Tayyip bu sözleri, vatandaşlık başvurusu 2 yıl sonra (kendisi bizzat araya girip ferman buyurunca) kabul edilen Trabzonspor'un Gineli futbolcusu İbrahim Yattara'ya söylemektedir. Hani, milli maçta senden 3 gol bekliyorum falan dese neyse de, 3 çocuk esprisinin vatandaşlık mevzusuyla alakası ne, işte orası anlaşılamamaktadır.

Elin oğlu Kraliçe'ye iki satırlık sadakat yeminiyle Britiş pasaportunu cebe koyarken, Türk vatandaşlığı için başbakan torpili bulduktan gayrı bir de çok çocuk yapma turnuvasında ter dökmek mi gerekmektedir? Peki hat-trick yapamayan çakmakta mıdır, pazarlıkla 1'e, 2'ye bağlamak da imkansız mıdır?

3 korner 1 penaltıya, 3 bebek de 1 pasaporta mı tekabül etmektedir?

Yattara'nın da bu sorulara hayli kafa yorup fizik kondüsyon sarfettiği anlaşılmaktadır ve gazeteler yıldız golcünün sağ kanattan geliştirdiği bir panik-kontr-atakla "Başbakanım, iki tane var zaten, üçüncüsü de yolda, merak etmeyin" yanıtı verdiğini yazmaktadır, İbrahim 3. taksiti idare edin ben bi ara müsait olunca öderim demektedir.

Lakin tüccar başbakan bu, sağlam teminat almadan uzun vadeli kredi açar mı hiç İbrahim'e öyle manalı bir yeni soyadı uydurmuştur ki, nüfus kağıdına her baktığında son taksidi anımsayacağı kesindir:

Yattara'nın yeni soyadı -ister inanın ister inanmayın- "Üçüncü"dür!

Mustafa Adalı (soL)