Fehmi Koru'dan AKP'yi üzecek Taksim analizi!

Fehmi Koru bugünkü yazısında Taksim Meydanı'nın emekçilere açılmasını değerlendirdi. Koru'nun değerlendirmelerinin AKP için iyi mi yoksa kötü mü olduğu ise tartışmalı...

Zaman yazarı Fehmi Koru, bugün Zaman gazetesinde yayınlanan "Bir efsane böyle sona erdi" başlıklı yazısında Taksim Meydanı'nın yıllarca emekçilere kapatılmasının nedeni üzerine "tezlerini" sıraladı. Bu tezlerdeki açık mantık hatası ise güldürdü.

AKP-cemaat yandaşı yazarların ve liberallerin klasik şablonu ile "1977'deki katliamın Ergenekon örgütü tarafından darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı ve bu örgütün etkisizleştirilmesi ile yaşanan normalleşme süreci sayesinde Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açıldığını" iddia eden Fehmi Koru'nun yazdıkları "Acaba AKP'yi de Ergenekon mu yönetmiş" dedirtti.

"Ülkeyi geren 'sağ-sol çelişkisi' devam ediyormuş hissini vermek üzere kitlesel hareketlere kapalı tutulması devam etti Taksim Meydanı'nın..." diyen Fehmi Koru'nun mantığı ile düşündüğümüzde AKP'nin 7 yıl boyunca Taksim'i emekçilere kapatmasının nedeni de bu. 2007, 2008 ve 2009 yıllarında polis ordusu ile emekçilerin Taksim'e çıkışının engellenmesinin nedeni de aynı.

Koru'nun "Emekçiler 'bayram' için biraraya geldiğinde kendilerini tâciz edecek hazır kıtalar sahnede yerini alamıyorsa artık, bunu bu amaçla oluşturulmuş örgütün işlev göremez hale getirilmesine borçluyuz" cümlesi de, 2007, 2008 ve 2009'da "Emekçiler 'bayram' için biraraya geldiğinde kendilerini tâciz edecek hazır kıtalar"ı yani polis ordusunu hatırlarsak, "Polis teşkilatını da bu yıllarda Ergenekon yönetmiş" dedirtti.

"Sevinebiliriz: Türkiye normalleşiyor..." cümlesi ile yazısını bitiren Koru'nun mantığı ile bakarsak 2010 yılında Ergenekon örgütü AKP'yi yönetmeyi bırakmış!

Ne diyelim: Allah akıl fikir versin!