'Bürokratik vesayete' bir darbe de Sinop Müftülüğü'nden

Sinop Müftülüğü, bürokrasimizin, I. Cumhuriyet'ten miras kalan, "ceberrut, asık yüzlü" imajına örnek alınacak bir darbe indirdi! Kapılarına güler yüzlü fotoğraflarını asan müftülük personeli, tebessüm eden simalarıyla adeta II. Cumhuriyetimizin nur yüzlü, şefkatli karakterini yansıtıyor.

Sinop Müftülüğü tarihi bir uygulamaya adım attı. Yurttaşların hafızalarında köklü izler barındıran I. Cumhuriyet'in "vesayetçi, ceberrut, asık yüzlü" bürokrasisinin tatsız hatırasını tamir etmek amacıyla kolları sıvayan müftülük personeli harekete geçti.

İl Müftüsü Yalçın Topçu’nun talimatıyla tüm müftülük personeli, fotoğraf stüdyolarında gülümseyen fotoğraflarını çektirerek görevli oldukları birimlerin kapısına astı. Bazı din görevlilerinin verdikleri pozların tarihsel öneminin heyecanıyla tebessümü sırıtışa vardırdığı görülse de, bu durum "o kadar kusur kadı kızında da olur" denilerek hoş görüldü.

Millet için devlet
Müftülüğün bu yeni uygulaması Başbakan'ın "millet için devlet" prensibini de akıllara getirdi. Zira, tebessüm eden simalarıyla müftülük personeli, I. Cumhuriyetin, "millete tepeden bakan, ceberrut" karakterinden ziyade, II. Cumhuriyetimizin, "şefkatli, demokrat ve mütedeyyin" yüzünü yansıtıyor.

Öte yandan uygulamanın büyük beğeni topladığını belirten İl Müftüsü Yalçın Topçu, "Müftülüğümüz tarafından gerek vatandaşlarımızı, gerek dairede çalışan memur arkadaşlarımızı, gerekse müftülüğümüze gelen din görevlisi arkadaşlarımızı bir tebessüm havasına taşımak adına her oda kapısına o odada görev yapan arkadaşlarımızın güler yüzlü vesikalık fotoğraflarını koyduk. Hz. Peygamberimiz ’Güzel söz sadakadır. Allah’ınkullarına selam vermeniz sadakadır. Kardeşinizin yüzüne tebessüm etmeniz sadakadır’ buyurmuşlardır. Güler yüz Peygamber Efendimizin dediği üzere sadakadır. Biz güler yüzü oda kapılarımıza astığımız resimlerde olduğu gibi günlük hayatımıza ve çalışmalarımıza taşımayı amaçladık" dedi.

Yıllarca 19 Mayıs törenlerinde çıplak bedenleri izlemekten yorgun düşen halkımız, Sinop Müftülüğü personelinin bu sadakasıyla biraz olsun tebessüm etti.