"Birgün'den referandum yalanı"

Solun ortak 'HAYIR deklarasyonu' ile keyfi fena halde bozulan gerici Aktif Haber sitesi öyle bir haber yaptı ki neresinden tutsanız elinizde kalır...

Öncelikle haberin spotu yazarının psikolojisini ele veriyor. Bell ki dün İstanbul'da Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda ÖDP, EMEP, Halkevleri ve TKP tarafından açıklanan ortak 'Hayır deklerasyonu' keyiflerini fena bozmuş: "Halkın gazetesi” sloganıyla yayın yapan ve kendini Solcu Kürt olarak gören Birgün gazetesi manşetten bir yalan haberle bugün okuyucularıyla buluştu."

"Solcu Kürt gazetesi" nitelemesinin ne demek olduğu pek anlaşılamasa da gericilerin keyifleri kaçınca klasik milliyetçi yaftaya sarıldıkları belli oluyor.

Gericilerin keyfini kaçıran ise "Eşit, özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da HAYIR" deklerasyonu. Birgün gazetesinin HAYIR manşeti ile deklerasyonu duyurması sinirleri bozmuş olacak ki Aktif Haber "N'ayır, N'olamaz" çığlıkları atmış.

"Birgün'den referandum yalanı" başlığı ile verilen habere gerici Aktif Haber şöyle itiraz ediyor: "Birgün gazetesinin yalan haberine 'AKP’nin anayasa değişiklik paketinin oylanacağı 12 Eylül referandumu öncesi sosyalistler AKP’ye ve 12 Eylül’e karşı ‘hayır cephesi’nde birleşti…’ diyerek başlıyor. Oysa ki Ufuk Uras başta olmak üzere birçok sosyalist referandumda evet diyeceğini açık açık söyledi. Referandumda neden evet denilmesi gerektiğini bir televizyon programında sıralayan Birikim Yayınları Aylık Sosyalist Kültür Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Genel Başkanı Doğan Tarkan da Birgün gazetesini yalanlar durumda."

O kadar uğraşmalarına rağmen solu AKP'nin kuyruğuna takamayan gericilerin referandum süresince sosyalistlerin ortak "Hayır" sesini daha
çok duyacakları ve keyiflerinin hepten kaçacağı kesin.

Aktif Haber'e ise haber yapmak yerine sitesinde de gördüğümüz mahyalar konusunda uzmanlaşmasını ve bu işe girmesini tavsiye ediyoruz.