Zaman'ın editörü kaça kadar sayabiliyor?

YGS'de şifre skandalının ortaya çıkmasından bu yana, bu gündemi görmezden gelen ve yaptığı az sayıda haberle konuyu çarpıtmaya çalışan Zaman gazetesi yine "inanılmaz" bir habere imza attı. Binlerce liselinin gerçekleştirdiği eylemi 80 kişilik bir eylem olarak haberleştirdi.

Yandaş medyanın amiral gemisi Zaman gazetesi, YGS'de şifre skandalının patlak vermesinden sonra izlediği "yetkilileri aklama" ve "konunun üzerine örtme" eksenli haberlerine bir yenisini ekledi. Gazete, liselilerin dün gerçekleştirdiği boykotu ve Galatasaray Lisesi önündeki büyük buluşmasını "inanılmaz" bir haberle internet sayfasına taşıdı.

Sağdan say 80, soldan say 80!
Dün binlerce liselinin Galatasaray Meydanı'nda yaptığı eylemi ve liselilerin buradan Taksim Meydanı'na yaptığı yürüyüşü, 80 kişilik bir eylem olarak haberleştirdi. Eylemin dün soL'da da yer verdiğimiz görüntüleri ise Zaman gazetesinin editörünü yalanlamaya yetiyor.

Beyoğlu'nda yapılan eylemin soL kadraj'taki videosu Zaman gazetesi editörünün sayı sayamadığını gösteriyor:
Videoyu izlemek için tıklayınız.

Zaman gazetesinin haberinde eylemi düzenleyen öğrencilerin Türkiye Komünist Partisi irtibatlı çıktığını belirtmesi ve bu tespitini eylemin bitmesinden sonra bir grubun TKP Beyoğlu İlçe Başkanlığı içerisine girdiğinin görülmesine dayandırması ise gazetenin bu haberi yapmaktaki asıl amacını gözler önüne serdi. Gazete, liselilerin yandaş medyayı ve hükümeti rahatsız eden büyük eylemini önemsizleştirmeye ve eylemin "bir avuç provokatörün" işi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Zaman gazetesi haberinde, kendisi gibi bu nafile çabası içerisine girmeyen gazeteler ve internet sitelerini ise "Bazı gazetelerin internet sitelerinin öğrenci olduklarını iddia eden grubun dün ki eyleme katılan kişi sayısını 5 bin gibi göstermeye çalışması ise dikkat çekti" ifadesiyle eleştirdi.

Zaman gazetesinin liselilerin eylemi ile ilgili skandal niteliğindeki haberi şöyle:

Taksim'de YGS'de şifre iddiaları nedeniyle ÖSYM'yi proteso etmek için internette bir sosyal paylaşım sitesinde bir araya geldiklerini iddia eden öğrenciler Türkiye Komünist Partisi ile irtibatlı çıktı.

Dün öğleden sonra yaklaşık 80 kişilik bir grup Galatasaray Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Bir sosyal paylaşım sitesinde örgütlendikleri iddiası ile bir araya geldiklerini söyleyen öğrenciler ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifasını istedi. Söz konusu grup Taksim Meydanı'ndan geri dönerek Türkiye Komünist Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı önüne doğru yürüdü. Eylemi burada bitiren grup üyelerinin Türkiye Komünist Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı içerisine girdiği görüldü. Bazı gazetelerin internet sitelerinin öğrenci olduklarını iddia eden grubun dün ki eyleme katılan kişi sayısını 5 bin gibi göstermeye çalışması ise dikkat çekti.