Zaman'dan TSK'ya: Aferin!

Zaman gazetesi, TSK'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı afişinde ne gördü?

Zaman'daki kısa bir haber, gazetenin polisiye yöntemlerle içli dışlılığına bir örnek daha oluşturdu. Zaman, bugünkü baskısında 29 Ekim vesilesiyle yer verdiği TSK'nın Cumhuriyet Bayramı afişi konulu kısa bir haberde, ancak "profesyonel" gözlerin fark edebileceği bir ayrıntı yakaladı.

Söz konusu haberde, Genelkurmay Başkanlığı'nın, 30 Ağustos'taki "Güçlü ordu güçlü Türkiye" sloganını Cumhuriyet Bayramı'nda da kullanmayı tercih ettiği belirtilerek, Genelkurmay internet sitesine konulan afişte, bu sloganla birlikte "ordu-millet kaynaşmasını simgeleyen bir fotoğraf" kullanıldığı vurgulandı.

Zaman'ın "ordu-millet kaynaşması"ndan neyi kastettiği ilerleyen satırlarda açıklandı: "Fotoğrafta, başörtülü vatandaşların da yer alması dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle "Güçlü ordu güçlü Türkiye" yazılı afiş hazırlamıştı... Asker, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da aynı sloganda karar kıldı. Sadece fotoğraf değiştirildi. Büyük Zafer'in afişlerinde, Atatürk'ün mareşal üniformalı fotoğrafı ile Kara, Deniz ve Hava unsurlarının resimleri kullanılmıştı. 29 Ekim afişlerinde ise mareşal üniformalı Atatürk'ün yanı sıra ellerinde bayraklar bulunan vatandaşlar ve bir üsteğmen yer aldı. '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun' yazısının altındaki fotoğrafta, başörtülü kadınların olması dikkat çekti."

"Başörtüsü, TSK'nın Cumhuriyet Bayramı afişine girdi" başlıklı haberde yer verilen TSK afişinde ancak çok dikkatle incelendiğinde fark edilebilecek "başörtüsü" Zaman'ı bu denli heyecanlandırırken, bugünkü haberlerinde Cumhuriyet'in anlam ve önemine oldukça sınırlı yer vermesi, köşe yazılarında ise izine dahi rastlanmaması dikkat çekti.

(soL-Haber Merkezi)