Zaman'dan bayram uydurması

Daha önce de Türkiye solu hakkında defalarca yalan haberler üreten Zaman gazetesi, bu kez Selimiye Kışlası'na ağustos ayında düzenlenen saldırının arkasında üç TKP'linin olduğunu yazacak kadar ileri gitti.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman gazetesinden "haber" kıtlığı çekilen bayram günlerinde yeni bir fabrikasyon haber daha: Selimiye Kışlası'na TKP'liler saldırmış! Gazetenin bugünkü nüshasında Ufuk Köroğlu imzasıyla yer alan "Havan saldırısını parmak izi çözdü" başlıklı haberde, olay yerinde bulunan havan mermisi ve gazelerdeki parmak izlerinin daha önce "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefetten gözaltına alınan üç TKP'linin parmak iziyle uyuştuğu iddia ediliyor. Bu üç kişinin ismi ve haberin kaynağı belirtilmezken, zanlıların arandığı ve henüz yakalanamadığı da söyleniyor.

Ağustos ayında Üsküdar yakınlarındaki Selimiye Kışlası'na havan topuyla saldırıldığı açıklanmış ve saldırının Karacaahmet Mezarlığı'na kurulan düzenekle gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü. Saldırı sırasında Üsküdar Belediyesi ek hizmet binası da hasar görmüştü.

Zaman gazetesinin haberinde özellikle TKP'nin açılımının Türkiye Komünist Partisi olarak yazılmadığı dikkati çekiyor. Bu yöntem, "uydurma" haberlerde hukuki yollara başvurulmasının önüne geçmek için kullanılıyor.