Zaman müneccim gibi: Erdoğan’ın ODTÜ Rektörü’ne ne diyeceğini önceden yazdı

Zaman gazetesi bugün saat 14.00’de Başbakanı ziyaret edeceği açıklanan ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın, dün Erdoğan’ı “sürpriz bir şekilde ziyaret ettiğini” yazdı.

Zaman gazetesi yine bir “habercilik başarısı”na imza atarak, bugün saat 14.00’de yapılacak Erdoğan-Acar görüşmesini, dün yapılmış gibi yazdı. Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ı Başbakanlık Merkez Binası’nda kabul ettiğini iddia eden Zaman, “basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette nelerin konuşulduğu açıklanmadı” dedi.

Zaman henüz yapılmayan görüşmede nelerin konuşulduğunun açıklanmadığını bildirdikten sonra, Erdoğan’ın öğrencilerine sahip çıkan ve polis şiddetini kınayan ODTÜ’lü akademisyenlere ve ODTÜ yönetimine yönelik sözlerini hatırlatarak, görüşmede nelerin konuşulmuş olması gerektiği konusunda okurlarına “ipucu” verdi.

Başbakan Erdoğan katıldığı bir canlı yayında şunları söylemişti:

“Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorlarsa onlara yazıklar olsun diyorum. Bir hoca önce öğrencisine ilme saygıyı öğretmeli. Bu üniversitenin yönetimi samimi değil, bu kadar açık konuşuyorum. Ben şuna üzülüyorum. Siz nasıl üniversite yönetimisiniz ki, kalkıyorsunuz orada o gün Türkiye Göktürk-2’yi fırlatacak, gururlanmamız lazım. Siz ne biçim öğretim üyesisiniz, sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa ülkemiz batmış, bitmiş. Bunlarda böyle bir heyecan yok. Ne rektöründe var, ne diğer akademisyeninde var.”

(soL-Haber Merkezi)