Zaman hız kesmiyor

Kuvvayı Milliye 1919 Derneği'nin, TBMM önünde basın açıklaması yapmayı planlayıp sonra vazgeçmesi, Zaman gazetesinde "TBMM'yi basma planı suya düşmüş" başlığıyla yer buldu.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman Gazetesi yeni bir habercilik başarısına daha imza attı. Kuvvayı Miliye 1919 Derneği'nin düzenlemeyi planladığı basın açıklamasını yasa dışı bir eylem havasında duyuran Zaman, bu derneğin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni basmayı planladığını iddia etti.

Zaman gazetesinin internet sitesinde Erkan Acar imzası ile yayınlanan bir haberde, Kuvvayı Milliye 1919 Derneği'nin Meclis'i basmayı planladığı ileri sürüldü. Derneğin Adana temsilcisi Yaşar Arslanköylü'nün, Ergenekon davasının dünkü duruşmasında verdiği ifadeye dayandırılan haberin içeriği ile başlığının alakasız olması dikkat çekti.

Haberin başlığında "Meclisi basmak" olarak duyurulan plan, haberin spotunda "Meclis'e yürümek", haberin metninde ise "Meclis'in önünde basın açıklaması yapmak" şeklinde yer aldı.

"İlginç bir karar"
Ergenekon davasının 91. Duruşması'nda savunma ve sorgusu yapılan Arslanköylü'nün, Dernek üyelerinin 29 Ekim 2006'daki Anıtkabir ziyareti sırasında uygulamaya koyacakları "ilginç bir kararı" da anlattığını iddia eden Zaman, Arslanköylü'nün şu ifadelerine yer verdi: "Biz ziyaretten sonra TBMM'ye yürüyelim diye düşündük. Meclis önüne kadar yürüyüp açıklama yapacaktık. Ancak gerek polisin engel olması gerekse kendi aramızdaki anlaşmazlık üzerine bu düşüncemizi gerçekleştiremedik."

Haberin devamında bu konuyla ilgili hiçbir bilgi yer almazken, daha dikkat çekici kimi bilgiler sıralandı. Tutuksuz sanıklardan Recep Gökhan Sipahioğlu, Kuvvayı Milliye 1919 Derneği'nde uyuşturucu kullanıldığını iddia etti. Zaman'ın "Dernek'te uyuşturucu kullanılması" olayını sıradan bir habermiş gibi geçiştirip basın açıklamasını terör olayı gibi duyurması dikkat çekti.